Forrykende ferd gjennom det mystiske landet «Syden»

Sleivspark til aktivitetshysteriet i ny barnebok.

MYLDRENDE: Det er mye å feste blikket på i Annette Saugestad Hellands tredje bok om Pelé, men historien er på det jevne.
MYLDRENDE: Det er mye å feste blikket på i Annette Saugestad Hellands tredje bok om Pelé, men historien er på det jevne.Vis mer

ANMELDELSE: Pappa og Pelé er i Syden, nærmere bestemt i Playa del Canarifugl. Pappa vil bare slappe av, og det er «syyyykt kjedelig» for Pelé. Han skyfles derfor inn i barneklubben, men heller ikke aktivitetslederen gidder å leke med barna.

Derimot kommer tre gufne brødre, og vil tvinge alle til å leke sjørøvere. På tide med et mytteri, tenker Pelé.

Vill ferd
«Sydenbrødrene» er Annette Saugestad Hellands tredje bok om pappa og Pelé. Den første boka i serien tok - med varme og sjarm - opp konfliktene som kan oppstå mellom voksne og barns verden. Det gjør for så vidt også årets bok, men på en mer overflatisk måte.

Forrykende ferd gjennom det mystiske landet «Syden»

Her er det høyt tempo som gjelder. Vi tas med på en forrykende ferd, der Pelé og noen medsammensvorne stormer av gårde gjennom feriebyen, med sydenbrødrene hakk i hæl. De haster forbi klisjeene om Syden; som piratklubb, karaokebar, danseskole og grisefest. På slutten av den ville ferden går det nesten galt i bassenget, og pappa må være Pelés superpappa igjen.

Leken
Boka er fargerik og myldrende og studerer det mystiske landet «Syden», slik flere barnebøker har gjort de senere åra. Og man aner at den erfarne illustratøren og animatøren sender et sleivspark til aktivitetshysteriet, som rir både voksne og barn.

Boka skal være litt rufsete og bråkete og er underholdende nok, men oppleves ikke som veldig original. Vi kan heller glede oss over at den første boka i serien nå er filmatisert, og kommer som kortfilm på NRK snart.