Anmeldelse: Back Porch Republic - «Hustle & Flow»

Forrykende gitarfest

Vidar Busk, Daniel Eriksen og Stig Sjøstrøm - to gitarer og trommer. Det holder lenge!

BLUES-BRØDRE: Daniel Eriksen (f.v.), Vidar Busk og Stig Sjøstrøm utgjør trioen Back Porch Republic. Foto: Nicolay Woldsdal
BLUES-BRØDRE: Daniel Eriksen (f.v.), Vidar Busk og Stig Sjøstrøm utgjør trioen Back Porch Republic. Foto: Nicolay Woldsdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det var helt logisk at Vidar Busk og Daniel Eriksen fant hverandre. De har begge bakgrunn fra Langesund i Telemark, begge er i elitedivisjonen blant norske bluesgitarister, de har gitt ut flere plater aleine eller med band, de har begge fått Spellemannpris og Notodden Blues Festivals pris. Det var bare et tidsspørsmål før plata ville komme.

USA

De siste åra har de spilt mye både i USA (særlig på kneiper og festivaler i Memphis, Mississippi og New Orleans) og i Norge under navnet Backporch Society - ved siden av egne prosjekter. Nå har samarbeidet materialisert seg, i bokstavelig forstand, i form av albumet «Hustle & Flow» (som også er tittelen på en film fra 2005). Sammen med Eriksens faste trommepartner Stig Sjøstrøm utgjør de trioen som med denne utvidelsen har fått navnet Back Porch Republic. LIker du The Black Keys, liker du dette!

To kraftgitarister

Eriksen spiller akustisk og gjerne slide og dobro, mens Busk er kjent som en «djevel» på elgitar. Begge synger. De to gitaristene utfyller hverandre fint på dette albumet, som er innom flere retninger - fra hill country blues og boogie til rock'n'roll og rockabilly. I aldri hvilende Sjøstrøm har de akkurat det kompet de trenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer