Forrykende oppklaring

Forsvunnet håndballspiller i en forbilledlig krimroman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Politimannen William Wisting dukker opp for fjerde gang, denne gang i en sak som begynner med at en ung og populær håndballspiller forsvinner i Larvik. Samtidig er Wisting også bekymret for sin kone, som er i Afrika på oppdrag for Norad.

Politikrimsnekrer

Jørn Lier Horst, som også er politimann av yrke, har for lengst overbevist som politikrimkonstruktør. Intrigene er gjennomarbeidede, etterforskningen presenteres på en spennende måte og han putter inn overraskelser med passe mellomrom. «Den eneste ene» føyer seg til i rekken av det som nå er fire forbilledlige krimromaner. Håndballspilleren Kajsa Berg er kjent både i Larvik og landet ellers, så det blir stort oppstyr når hun bare blir borte en sommerdag. Hun har ikke vært utsatt for trusler, og har ingen kjente fiender, så hele forsvinningen er et stort mysterium for politiet. Derfor begynner de sine undersøkelser i nærmiljøet: I Kajsas omgangskrets og blant håndballfolket.

Forkullet lik

Så blir et forkullet lik funnet lenket til et tre etter en skogbrann. Den døde viser seg å være en mann, men han har hatt en viss tilknytning til Kajsa gjennom håndballsporten. Likevel forklarer ikke det hvorfor han havnet der han gjorde, så politiet står nå med en uoppklart forsvinningssak og et uoppklart drap. Og mer skal det bli før Wisting og folkene hans får hull på sakene. Som vanlig bygger Horst handlingen pent opp, han har skjønt at det er viktig å balansere mellom det ordinære og det sensasjonelle - for mye av det første gjør lett ei bok kjedelig, for mye av det andre trekker ned troverdigheten. Språklig flyter den fint, og selv om det ikke er noe eksepsjonelt ved skrivestilen hans, fungerer den utmerket i denne sammenhengen. Og som om det ikke holder med en forrykende oppklaring, legger Horst til en ekstra vri på slutten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer