Forsiden på Dagbladet

Spar oss for slike forsider, de er krenkende og unødvendige

Jeg er litt sent ute, men trengte tid på å komme meg etter Dagbladets forside i går.

Jeg synes det er helt hårreisende at Dagbladet kan sette noe sånt på trykk: store, uskyldige barneøyne og DREPT AV MOR som fet tittel over.

Det er sjelden å se noe så spekulativt. Anne Aasheim forsvarer dette med at Madeleine-saken er en spesiell sak, og det skal være sikkert. Nettopp derfor er det grunn til å være forsiktig.

Det inntrykket man får etter å ha kastet et blikk på forsiden, er at det er fastslått at Madeleine er drept av sin mor. Og det er det på ingen måte ikke. Det er en svensk ekspert som MENER at hun er drept av sin mor.

Dagbladet kunne fint fått fram dette uten en slik skrikende forside. Avisene - også Dagbladet - retter av og til i etterkant av store mediesaker søkelyset mot seg selv og spør om de har vært for voldsomme i sin dekning.

Svaret de kommer til, er ofte ja. Så hvorfor kan man ikke skjele til tidligere etterklokskap når man er midt i en sak? Blir journalistene så revet med at de mister gangsynet? Spar oss for slike forsider, de er krenkende og unødvendige, og undervurderer leserne. Eventuelt spar oss for selvgranskninger som likevel ikke betyr noe for framtidig dekning av store saker.