Forsidesaken i prestisjetidsskrift er viet til en norsk litteraturfestival

... på tross av et PR-budsjett på omtrent kroner 0,-.

NORGESREKLAME: Bilder fra «Oslo 31. august» og «Reprise» preger det siste nummeret av the Paris Review, hvor hovedsaken er viet til Norsk-amerikansk litteraturfestival. Foto (her og på forsiden): Motlys / Filmweb
NORGESREKLAME: Bilder fra «Oslo 31. august» og «Reprise» preger det siste nummeret av the Paris Review, hvor hovedsaken er viet til Norsk-amerikansk litteraturfestival. Foto (her og på forsiden): Motlys / Filmweb Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Det er et faktum gjentatt til det kjedsommelige at Frode Saugestad er en flink fyr.

Her er CV-en hans igjen, for de av dere som ikke leser Samtiden eller Vinduet: Frode Saugestad begynte sitt yrkesliv som PR- og markedssjef i Diesel, før han tok en doktorgrad i komparativ litteratur på Harvard i rekordtid og fikk et «Teaching fellowship» der i marokkansk litteratur.

Knallfestival Og nå er det også bevist hinsides enhver tvil at mannen kan lage litteraturfestival. Prestisjetunge the Paris Review (som holder til i New York, merkelig nok) har viet en 39-siders hovedsak til Norsk-amerikansk litteraturfestival i det siste nummeret.

Norsk-amerikansk litteraturfestival gikk av stabelen i september, arrangert av Saugestad med litt drahjelp fra Vinduet-redaktør Audun Vinger. Saugestad beskrev bokgildet som «det litterære svaret på et gratiskurs i fotball med Messi, Iniesta og Ronaldo».

Beskjedent arrangement Og det mot alle odds. Festivalen var, som redaktør Lorin Stein påpeker, ikke noen overdådig begivenhet. Ingen nettside, ikke noe program, nesten ingen promotering, intet tema, og omtrent like mange nysgjerrige amatører og studenter som proffe skribenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer