Forsikring gir trygghet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BARNEFORSIKRING: Forsikring skaper ikke frykt, slik statssekretær Dagfinn Sundsbø i Helse- og omsorgsdepartementet skriver i Dagbladet 20. august, men gir trygghet mot konsekvensene av uforutsette og alvorlige hendelser.

Stadig flere foreldre velger å forsikre barna sine. Over 400 000 barn, eller ett av tre barn, er nå dekket av barneforsikringer. Barneforsikringer reduserer de økonomiske konsekvensene av å miste fremtidig arbeids- og inntektsevne. Man kan gjerne ønske at det offentlige skal sikre barn som rammes av sykdom eller ulykker fullt ut, men slik er det ikke. Folketrygdens ytelser til unge uføre er bare er noe høyere enn minstepensjon. Derfor er private forsikringer et viktig og nødvendig supplement til den offentlige velferden.

Dette gjelder også helsetjenester. Ventetiden på utredning og behandling for somatiske lidelser er 71 dager, mens ventetiden innen psykisk helsevern for barn og unge er 76 dager. Mange foreldre opplever to-tre måneder på venteliste som problematisk, selv om lidelsen ikke er definert som svært alvorlig, og ønsker derfor en helseforsikring som en del av barneforsikringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer