Forsiktig tennis

Melodiøst og personlig fra en modig artist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Unni med det rødfargede håret står fram med ny image på sitt sjette album, en CD som markerer hennes ti års jubileum som artist. På samtlige bilder på coveret befinner hun seg på en tennisbane - helt alene. Grusen står til håret, resten er hvitt. Et menneske alene på en tennisbane ser ensomt ut, samtidig virker det som om sangeren trives. Et norsk flagg på en knappenål et stukket inn på framsida av coveret. Ironi? Eller hva?

På kjøkkenet

Symbolikken i slike elementer kan man gruble over mens man lytter til Wilhelmsen, som synger norske tekster skrevet sammen med samboeren Terje Borg. Plata er spilt inn i parets kjøkken. Lydbildet svulmer bak Unni Wilhelmsens intime stemme. Produksjonen er romslig og dyp, og sangeren trakterer i tillegg til gitar orgel, rhodes og såkalt loop. Disse instrumentene skaper både romklang og enkelte kreativt rufsete brudd i låtene. Med tredje låt, «Goliat», tar albumet av for alvor. En sterk sang, som gynger av sted med de samme melodibrokkene, variert med alt fra fordreid vokal til banjo.

Lyst og lett

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.