Forsinket pubertet

Romantisk komedie om et nesten utbrukt tema.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Snart er tidsmaskinen et like velbrukt kommunikasjonsmiddel som bil og fly i Hollywood-virkeligheten. Reisene fram og tilbake i kropps- og tidsepoker er i ferd med å bli en egen sjanger.

Nyeste bytte-kropp-film heter «13 snart 30», og handler om en 13-åring som skulle ønske hun var 30, og vips: en dose drømmestøv er alt som skal til. Jenna Rink (Jennifer Garner) våkner opp som voksen mens hun fortsatt er et barn i hodet. Iiik, få vekk den dingsen, sier hun til den nakne mannen som også befinner seg i leiligheten. Jenna har «mistet» 17 års utvikling og erfaring; hun aner ikke hva en mobiltelefon er og har null erfaring med menns dingser.

Det morsomste med bytte-kropp-filmer er god mimikk og plastikk. Tom Hanks i «Big» og Jamie Lee Curtis i «Freaky Friday» laget fysisk komedie på høyt nivå som barnevoksne. Så god er dessverre ikke Jennifer Garner. Hun er smellvakker og har stjernepotensial som en Julia Roberts, men noen stor skuespiller er hun ennå ikke.

Garry Winicks film mister også fokus underveis. 30-årige Jenna er redaktør i et glossy trendmagasin, og filmen handler litt for mye om bransjeintriger. Det er pussig nok ikke store forskjellen på dagens 13- og 30-åringer når det er sex, glamour og kjendiser på agendaen, og dermed forsvinner filmens idé ut i ingenting. Litt situasjonskomikk og en herlig monsterdans til Michael Jacksons «Thriller» hever inntrykket noe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.