Forsker løste den norske Grand Prix-gåten

Startnummer 13 er et ulykkestall for deltagere i Melodi Grand prix. Slik forklarer den engelske psykologens Richard Wiseman Norges ikke altfor ærerike historie i den europeiske schlager-konkurransen.

Wiseman har studert resultatene i Melodi Grand Prix siden 1956. I følge den engelske avisen Daily Telegraph kaster hans forskning «nytt lys over det største av alle Eurovision-mysterier, nemlig Norges tragiske statistikk».

Det er startnummeret som ødelegger. Wiseman mener å ha kommet fram til at startnummer 13 er et ulykkestall for MGP-deltagere. Norge har startet som nummer 13 hele fire ganger, blant annet da Jahn Teigen fikk sine historiske 0 poeng i 1981.

At Norges første GP-vinner, Bobbysocks, startet som nummer 13 i 1985 er i følge Wiseman bare unntaket som bekrefter regelen. At det påfølgende års vinner, Belgia, også startet som nummer 13 forklares med at tallet regnes som en lykkebringer i Belgia.

Land med startnummer 13 har havnet på sisteplass fire ganger, og nest sist fire ganger. I følge Wiseman gjør land med startnummer 12 og 14 det vanligvis mye bedre enn 13-land.

For alle bekymrede: Det norske bidraget «My heart goes boom» starter som nummer åtte, mens Spania har større grunn til bekymring.

Eurosongs offisielle hjemmeside

(Dagbladet :på nettet)

SJARMERENDE: Charmed har gode muligheter i Stockholm 13.mai. Dessuten starter de som nummer åtte.