Forskere: Barnefilmer er mer voldelige enn voksenfilmer

- Vi trodde kanskje de var like ille. Men de er jo mye verre.

BRUTAL: Det tar bare fire minutter før Nemo mister moren sin til en barrakuda i «Oppdrag Nemo» fra 2003. Mange animasjonsfilmer for barn viser drap, særlig på de sentrale figurenes foreldre, viser ny studie. Foto: Disney
BRUTAL: Det tar bare fire minutter før Nemo mister moren sin til en barrakuda i «Oppdrag Nemo» fra 2003. Mange animasjonsfilmer for barn viser drap, særlig på de sentrale figurenes foreldre, viser ny studie. Foto: Disney Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De mest populære animasjonsfilmene for barn viser mer død og fordervelse enn de mest populære filmene for voksne.

Sånn har det vært helt siden heksa i «Snøhvit» ble dyttet utfor en klippe av de sju dvergene og knust av kampestein i Disney-klassikeren fra 1937, ifølge en studie som er utført av forskere ved University College London og University of Ottawa, publisert i tidsskriftet British Medical Journal, og sitert av blant andre Independent og The Telegraph i dag.

Skyting og knivstikking Forskerne har tatt for seg de mest innbringende animasjonsfilmene for barn fra hvert år siden «Snøhvit»s premiere og fram til i fjor, og sammenliknet med de to mest populære voksenfilmene fra tilsvarende år - inkludert gruvekkende titler som «Pulp Fiction», «The Departed» og «The Exorcism of Emily Rose».

De fant at en sentral rollefigur blir drept i to av tre populære animasjonsfilmer for barn, mot bare halvparten av voksenfilmene. Faren for å bli tatt av dage før rulleteksten er 2,5 ganger så stor for hovedpersoner i barnefilmene enn hovedpersoner i voksenfilmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer