DEBATT

Ulikhet:

Forskjellene mellom folk i Norge øker, og det merkes

Det merkes i lommeboka, på helsa og i mulighetene til å få fast jobb. Det merkes i hverdagen for de over 100 000 barna som vokser opp i fattigdom og ikke har råd til bursdagsgaver og utstyr til fritidsaktiviteter.

MEST SNAKK : Regjeringen brukte sin ulikhets-konferanse mer til å snakke enn til å lære, skriver artikkelforfatter. På bildet: Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp). Foto: Christian Roth Christensen
MEST SNAKK : Regjeringen brukte sin ulikhets-konferanse mer til å snakke enn til å lære, skriver artikkelforfatter. På bildet: Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp). Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Det merkes også på at FrP-, Høyre- og Venstre-regjeringen arrangerer konferanse om ulikhet. Etter fem år med blå regjering, milliarder i skattekutt til de som har mest og kutt i ordninger for oss andre, har regjeringen bestemt seg for å lære om forskjeller, fordi forskjellene har økt gjennom regjeringsperioden.

Men FrP-, Høyre- og Venstre-regjeringen brukte ikke konferansen bare til å lære, de brukte den til å snakke.

Finansminister Siv Jensen sa blant annet: «En god politikk for levekår og fordeling må spenne vidt: Fra utdanning, inkludering og arbeid, til vekst, effektiv bruk av våre ressurser og makroøkonomisk stabilitet».

Jeg tror ingen er mot effektiv bruk av ressursene våre eller makroøkonomisk stabilitet. Selv om jeg sliter litt med å skjønne hva hun mener med det, så sier magefølelsen min meg at jeg er for.

Men det er langt fra konferanser om makroøkonomisk stabilitet til hverdager med dårlig økonomi. Politikken regjeringen fører blir ikke bedre av å bruke store, fremmede ord.

De 100 000 barna som vokser opp i fattigdom får det ikke bedre av konferanser om hvorfor forskjellene øker, når regjeringen samtidig fører politikk som øker forskjellene. Det som trengs er å slutte med politikk som skaper forskjeller, og begynne å gjøre det som reduserer dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer