DEBATT

Debatt: Havbruksskatt

Forskning og havbruksskatt

Næringsfinansiert forskning utgjør en betydelig del av samlet norsk forskningsinnsats. Åpen debatt om vilkårene for denne forskningen er derfor viktig.

IKKE RIKTIG:: Dagbladet skriver at FHF har utarbeidet en omfattende plan for å påvirke spørsmålet om grunnrenteskatt på oppdrett. Det medfører ikke riktighet, skriver innsenderen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
IKKE RIKTIG:: Dagbladet skriver at FHF har utarbeidet en omfattende plan for å påvirke spørsmålet om grunnrenteskatt på oppdrett. Det medfører ikke riktighet, skriver innsenderen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Forskning er svært viktig for utvikling av sjømatnæringen i Norge og utnyttelsen av det enorme potensialet som ressursene i havet representerer for framtidig verdiskaping. Forskningsinnsatsen er finansiert av det offentlige og av næringen selv.

Fiskeri og havbruksnæringens forskningsfinansiering (FHF) finansieres av sjømatnæringen og forvalter dermed næringsfinansiert forskning. Lederen «Lakselobby uten grenser» i Dagbladet 18. november beskriver FHFs håndtering av et konkret prosjekt om framtidige skattemodeller for havbruksnæringen på en måte som gir et feilaktig inntrykk av hvilke prinsipper som gjelder for FHF-finansierte prosjekter. Vi ønsker derfor å presisere hvordan prosjektene forvaltes.

Prinsippene som gjelder for FHF bygger på åpenhet. Det innebærer åpenhet om hvordan FHF arbeider, bakgrunnen for prosjektene, finansieringen, metodene forskerne bruker og resultatene. FHF og næringen skal ikke kunne påvirke metode, vurderinger eller resultater. Forskerne formidler fritt resultatene og det skal opplyses om finansieringen fra FHF.

FHF skal bidra til at forskningen blir tatt i bruk. Derfor har prosjektene en plan for formidling som er åpent tilgjengelig på nettsida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer