Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Forskning viser at sex er (ban)alt

Forskning viser at menn vil betale mer for kvinner i rødt, fordi det minner dem om at hunndyr blir røde bak når de blir seksuelt opphisset.

BEVISELIG: Forskning viser at at hunnaper tre ganger oftere er villige til å ha sex med menn som pusler og steller med dem, enn med andre. Foto: AP / NTB Scanpix
BEVISELIG: Forskning viser at at hunnaper tre ganger oftere er villige til å ha sex med menn som pusler og steller med dem, enn med andre. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Forskning viser at ... med denne innledningen kan man vinne enhver debatt, også om de mest trivielle, uvesentlige, kuriøse temaer. For eksempel sex. Forskning viser for eksempel at kvinner blir avtent når menn bruker eau de cologne. Forskning viser at kalkuner parer seg med en trestokk bare den har et kalkunhode øverst. Forskning viser at menn bruker mer penger på kvinner i rødt. Forskning viser at man kan stimulere et lik til orgasme. Og så videre.

Nettstedet AlterNet har funnet fram til ei lang liste over slike tilsynelatende unyttige eksperimenter om sex; mange av dem er foretatt på universiteter og seriøse forskningssentre. Min umiddelbare favoritt er kalkunforsøket som ble gjennomført på University of Pennsylvania på 1960-tallet. Hypotesen må ha vært noe i retning av at mannsindivider hopper på hva-det-skal-være. Først skar de av vingene på hunnkalkunen, deretter halen - og videre til bare hodet var igjen av den stakkars hunnen. Hannen var like ivrig hver gang. Og hva kan vi lære av dette, bortsett fra at kalkuner har sett altfor mange groteske snuff-filmer? At menn verken bryr seg om store pupper eller yppige hofter?

Derimot viser forskning at folk sjelden dør under sexakten. En studie fra 1999, kalt «The Coital Coronary», kartla 21000 obduserte lik og fant ut at bare 39 døde av sex, og i det fleste tilfellene med prostituerte. Men, innvender forskerne, menn som dør i senga hjemme, blir sjelden obdusert. Så da så.

Menn er mer villige til å betale for damer i rødt, viser forskning fra University of Rochester. I forsøket fikk menn utdelt en 100-dollarseddel og bilder av en og samme dame med forskjellig farge på klærne. Dama i rødt fikk alltid de rauseste gavene. Og hvilken konklusjon trakk forskerne av dette? Jo, at rødfargen stimulerer et slags urinstinkt fra menns animalske hukommelse som handler om at hunndyr blir røde bak når de blir tent. Forskning viser også at lik reagerer på visse stimuli. Men vi advarer - ikke prøv dette hjemme.