- Forslaget ble lagt på fylla

Noen bedre? Her er lesernes beste medie-gullkorn.

 • Send oss gullkorn på sitatet@gmail.com

  (Dagbladet.no): Det fortsetter å strømme inn med bidrag fra leserne til vår uhøytidelige artikkelserie om gullkorn i mediene. Denne gangen åpner vi nokså diplomatisk med en artikkel fra NTB/ANB. Det vil si at den har stått i mange av landets aviser, deriblant Namdalsavisa.

  Artikkelen handler om Kosovos statsminister Agim Ceku, som ikke er spesielt begeistret for hvordan FN har behandlet Kosovo. Men vi hopper rett til denne snurrige setningen:

  «Statsministeren anklager FN for å være handlingslammet, og fredag så det ut til at et forslag til FN-resolusjon om Kosovo blir lagt på fylla fordi Russland truer med å legge ned veto.»

  Det spørs om statsministeren ville vært noe særlig mer fornøyd dersom forslaget ble lagt på hylla.


  Trøblete prosentregning
  En annen leser har lyttet til lokalradioen Radio Toten i sommer, hvor de informerte om en undersøkelse som viser at to prosent av amerikanerne lider av ekstrem overvekt.

  - Ja, ja, det er vel egentlig godt at det er amerikanerne det gjelder, for de er jo ganske mange. Det hadde vært verre hvis det gjaldt to prosent av nordmenn. Tenk deg det da, vi som er så få. Tre prosent av oss nordmenn, det er mange, det, kommenterte programlederen, som kanskje burde ha gjennomgått et aldri så lite kurs i prosentregning på forhånd.

  Vi følger opp med en annen nyhet om amerikanere og helsa deres.

  «En av fem amerikanere dør årlig av sykdommer som kan dokumenteres skyldes tobakksrøyking,» kunne VG Nett fortelle 17. juli.

  Kanskje det ikke finnes så mange av dem så veldig mye lenger …


  Livsfarlig fengsel
  Men det er ikke bare i USA det er farlig å oppholde seg. Også i norske fengsler kan det gå hardt for seg, skal vi tro TV Norge-nyhetene. I forbindelse med dekningen av en kjent rettssak kunne de, ifølge tipseren vår, fortelle at den skyldige ble dømt til «livsfarlig fengsel for ugjerningen».

  Haugesunds Avis rotet også litt med ordene da de skrev om en bilullykke mai i år. Ifølge leseren vår skrev de om en bestefar som kjørte i grøfta «med bilen full av barnefar». Etter at den oppmerksomme leseren meldte ifra, ble «barnefar» rettet til «barnebarn».

  Fortsett å lete etter gullkorn i sommer-mediene! Men meld også fra til oss på sitatet@gmail.com, så vi kan dele dem med de andre Dagblad-leserne. Husk å notere hvor gullkornet er hentet fra.
FORSLAG PÅ FYLLA: Av og til er FN-resolusjonene skikkelig ute å kjøre. Foto: SCANPIX
FORSLAG PÅ FYLLA: Av og til er FN-resolusjonene skikkelig ute å kjøre. Foto: SCANPIX Vis mer