Forslaget om aktivitetssoner er en trojansk hest

Guri Melby og Stian Berger Røsland mener aktivitetssoner vil få flere ut i Marka, men kan fortsatt ikke svare på hva som faktisk vil bli bygget.

I strid med Markaloven: Slik forslaget framstår i dag mener vi at aktivitetssonene kan være i strid med Markaloven, skriver Harald Nissen. Foto: Frank Karlsen Dagbladet
I strid med Markaloven: Slik forslaget framstår i dag mener vi at aktivitetssonene kan være i strid med Markaloven, skriver Harald Nissen. Foto: Frank Karlsen DagbladetVis mer
Meninger

I Dagbladet 27. august forsøker Guri Melby og Stian Berger Røsland å svare dem som frykter at de nye aktivitetssonene vil rasere Oslomarka. Miljøpartiet De Grønne er imidlertid fortsatt bekymret for manglende avklaring av hva dette vedtaket egentlig betyr, og vi går sterkt imot aktivitetssonene slik de er foreslått i dag.

Det er bra at Venstre og Høyre har gått tilbake på noen av de mer ekstreme delene av det originale forslaget, som for eksempel golfbaner i skogen. Likevel må det bli mye klarere hva Melby og Røsland synes skal være tillatt i Marka. Det er stor forskjell på en rullestoltilpasset sti, en akebakke og en klatrevegg. Forslaget er så vagt og innholdsløst at det i praksis kan fylles med hva som helst. Det er rett og slett en trojansk hest: Vi vet ikke helt hva vi får. Det tyder på en lite gjennomtenkt saksbehandling.

Miljøpartiet De Grønne vil utsette behandlingen av aktivitetssoner i Marka. Slik forslaget framstår i dag mener vi at aktivitetssonene kan være i strid med Markaloven. Da trenger vi en skikkelig juridisk gjennomgang før vi behandler det i Bystyret. Den siste uka har som kjent Arbeiderpartiet delvis snudd i saken, og sier nå at de ikke vil stemme for det forslaget om aktivitetssoner som foreligger. Det viser at saken er uklar og ikke har blitt gjennomgått ordentlig. Aktivitetssonene må ut av kommuneplanen, sånn at vi kan få en grundig saksgjennomgang utenom planen.

Marka fortjener bedre enn å bli hastebehandlet. Og Høyre og Venstre bør vite at i friluftslivet er det ingen skam å snu.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.