LEDER

Innvandring og islam

Forsøker å henge ut mennesker på grunnlag av etnisitet og tro

Dagbladet mener: På tide å kutte statsstøtten både til HRS og Islamsk Råd.

MØTER STORM: Hege Storhaug og Humans Rights Service får hard kritikk også fra tidligere forsvarere som sosiolog Kjetil Rolness. Her fra et debattmøte om islam tidligere i år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
MØTER STORM: Hege Storhaug og Humans Rights Service får hard kritikk også fra tidligere forsvarere som sosiolog Kjetil Rolness. Her fra et debattmøte om islam tidligere i år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Organisasjonen med det misvisende navnet Human Rights Service, ønsker å henge ut mennesker som bekjenner seg til en bestemt religiøs tro. Nei, det er ikke jøder HRS er opptatt av i denne omgang, men troende muslimer som av utseende og oppførsel skiller seg ut i det norske gatebildet. Informasjonssjef Hege Storhaug oppfordrer lesere å sende inn bilder for å dokumentere «den kulturelle revolusjon» som landets «politiske lederskap snur ryggen til».

Det HRS i praksis gjør er å legge til rette for en offentlig gapestokk hvor lovlydige borgere risikerer å bli mistenkeliggjort basert på etnisitet og tro. Hvis noen skulle være i tvil om hva man er ute etter, illustrerer HRS oppfordringen med et bilde av tre hijabkledde kvinner som venter på en buss på Tøyen, et av de mest innvandringstette områdene i Oslo. I bildeteksten hevdes det at islam «dominerer mer og mer i det offentlige rom».

Vulgær anti-muslimsk propaganda florerer på ytre høyrefløy, ofte illustrert med bilder tatt ut av kontekst, men som regel mottar ikke nettsidene statsstøtte. HRS mottar derimot penger for å drive med integrering, hele 1,8 millioner kroner fra statskassa gjennom en tilskuddsordning for «nasjonale ressursmiljøer på integrering». Regjeringen mener at HRS er en spydspiss i dens arbeid for integrering, må vi tro med et så stort tilskudd. Ikke minst fagstatsrådens parti har ivret for støtten, først lokalt i Oslo bystyre, siden i regjering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer