Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Forsøker å nå barna med «Viva Piñata»

Storstilt barnesatsing fra Rare i flere medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TOKYO (Dagbladet.no): Microsoft har med spillkonsollen Xbox 360 ikke hatt et like stort barnefokus som konkurrentene Sony og Nintendo.

Nå kommer imidlertid et spill som kan tenkes å ville gjøre noe med dette.

Lages av Rare

«Viva Piñata» utvikles av spillselskapet Rare, som Microsoft kjøpte fra Nintendo for en stund tilbake.

De forrige spillene fra Rare var «Kameo: Elements of Power» og «Perfect Dark Zero», men de har også spillklassikere som «Donkey Kong Country» (og oppfølgerne), «Banjo-Kazooie», «GoldenEye 007», «Perfect Dark», «Conker\'s Bad Fur Day», «Donkey Kong 64», «Jet Force Gemini», og «Star Fox Adventures» på samvitigheten.

I flere medier

«Viva Piñata» handler om en rekke piñata-figurer - altså slike pappfigurer med godteri i magen som bursdagsbarn kan slå åpen med bind for øynene.

I spillet er figurene imidlertid sprell levende, og de lever i en idyllisk verden du som spiller kan være med på å bygge opp.

Foto: MICROSOFT
Foto: MICROSOFT Vis mer

Barn i USA og Canada har allerede fått se de første episodene av TV-serien som er laget i forbindelse med Viva Piñata - og har også mulighet til å laste dem ned fra Xbox Live.

Snart kommer også TV-serien til Europa, og i den forbindelse vil Microsoft også utgi spillet i en spesialutgave før jul i år. På de to diskene finner du i tillegg til spillet, også første episode av TV-serien, samt demoer av et utvalg andre spill.

Dagbladet.no skal møte skaperne av Viva Piñata her i Tokyo, under Tokyo Game Show som vi dekker fortløpende.