Forsøkte selvmord

Filmen «Monster's Ball» har forandret livet til Berry. Etter at hun som første fargede kvinne fikk Oscar for beste hovedrolle i filmen, er hun nå blant de mest ettertraktede i Hollywood.

LOS ANGELES (Dagbladet): Halle Berry (32) vokste opp med en alkoholisert og voldelig far - og har hele livet følt rasismen på kroppen.

Bak den vakre og glitrende fasaden til den nye Bond-piken, som nå har føket opp på lønningslista i Hollywood etter at hun hikstende mottok Oscar-statuetten for «Monsters Ball», har livet vært alt annet enn perfekt.

Stopp!

For fem år siden kjørte Halle Berry bilen sin i garasjen i sitt hjem i Los Angeles. I baksetet på bilen lå hennes to hunder.

Livet hennes hadde rast sammen. Skilsmissen fra baseballstjernen David Justice var et faktum. Til tross for at deres ekteskap var en evig katastrofe, følte skuespilleren at hun ikke hadde noe å leve for.

Hun hadde lukket garasjeporten, og lot motoren gå. Etter en stund hadde hun valget: leve eller dø.

- Da jeg satt der i min fortvilelse var det som om noen la sin hånd på min skulder og sa: «Stopp!» Deretter tenkte jeg på min mor - og da kunne jeg bare ikke gjøre det.

Ble mishandlet

Både før og etter selvmordsforsøket har livet vært fylt av like dype daler som høye topper for skuespilleren, som er oppkalt etter varehuset Halle Brothers i Cleveland i Ohio.

  • Hennes far, Jerome Berry, var alkoholisert og voldelig. Han banket opp både hennes mor og søsteren Heidi. Det endte med at mora, som opprinnelig er fra Liverpool, forlot Jerome. Nå er hennes far alvorlig syk, men Berry vil ikke se ham. Hun kan ikke tilgi ham.
  • Berry har ikke hatt særlig lykke i kjærligheten: En kjæreste mishandlet henne så grovt at hun holdt på å miste hørselen på det ene øret. Hennes ekteskap med David Justice mellom 1992 og 1996 var mildest talt stormfullt, og i en periode hadde ektemannen besøksforbud på grunn av mishandling.

Hennes nåværende ektemann, musikeren Eric Benét, pleide inntil nylig et nært forhold til sin ekskjæreste, men Berry har tilgitt ham. Benét mistet for øvrig sin tidligere kjæreste Tami Stauff, som han har datteren India sammen med, i en bilulykke.

Stakk av fra ulykke

  • I mai 2000 ble hun dømt til samfunnstjeneste etter at hun krasjet på Sunset Boulevard - og stakk av fra ulykkesstedet. Også den gang hjalp tårene henne. Hun fortalte media om hva som skjedde, og karrieren ble berget.
  • Hun ble skadd under innspillingen av den nye Bond-filmen «Die Another Day», som vil ha verdenspremiere 22. november. Under en eksplosjonsscene fikk hun en splint i øyet, men rask behandling ved sykehuset førte til at hun ikke fikk varige mén.

Halle-wood

Hennes profesjonelle karriere er det eneste som har gått oppover i Berrys liv. Hun har alltid vært populær. Hun var cheerleader i skoletida, og som 17-åring ble hun modell. I 1989 fikk hun en rolle i tv-serien «Living Dolls». Siden har vi sett henne i «Jungle Fever», «Boomerang», «Swordfish» og «X-Men». Med «Monster's Ball», som fikk terningkast seks i Dagbladet, har karrieren tatt ordentlig av.

Hun kjempet for å få rollen som Leticia, en rolle som flere i filmselskapet på forhånd syntes hun var for vakker for. Til tross for en heftig sexscene med Billy Bob Thornton tok hun rollen for vel 100000 dollar, vel 800000 kroner - noe som er en svært beskjeden sum i Hollywood-målestokk.

Men det var før hun vant Oscar.

OPPTUR: Berry nærmest gråt seg til rollen i «Monster's Ball», og tok rollen som Leticia for 100000 dollar. Rollen har forandret hennes liv. Nå er hun den nye Bond-baben - og har tilbud fra hele Hollywood. Dette bildet er fra filmen «Swordfish».
FORVANDLINGEN: Halle Berry og Billy Bob Thornton i filmen «Monster's Ball». Det var for denne rollen hun fikk Oscar - og så gikk alt så meget bedre.