Forspist fiasko

Deltakerne i det tyske slankeshowet «Big Diet» klarte ikke å gå ned så mye i vekt som sponsorene forlangte. Dermed tar den tyske tv-kanalen RTL II programmet av lufta.

RTL-konsernet hadde håpet at «Big Diet» skulle bli sommerens store fjernsynsslager i Tyskland, og vinneren skulle bokstavelig talt få sitt vekttap i gull. Men det er forskjell på et program som er fett nok og ett som er alt for fett, og nå blir showet avsluttet allerede 29. juli.

«Big Diet», «Den Store Slankekuren», skulle bli en ny publikumssuksess i kjølvannet av Robinson-ekspedisjoner og «Big Brother» og annet såkalt virkelighetsfjernsyn. Men i virkelighetens verden raser ikke kiloene av kroppen, bare fordi en TV-produsent sier «kjør».

Statistikken over antall seere ble til gjengjeld slankere og slankere. Men en RTL-talsmann sa torsdag at det var «Big Diet»-deltakernes dårlige slankeresultater, og ikke de elendige seertallene, som er hovedårsaken til at programmet tas av lufta.

Ideen til prosjektet stammer fra Tyskland, og «Big Diet» produseres av det europeiske selskapet Endemol. Ifølge det amerikanske bransjebladet Hollywood Reporter forhandler fjernsynsnettverket NBC med Endemol om rettigheter til en amerikansk versjon av showet.

(NTB)

SPISTE SEG TIL FIASKO: Deltakerne i Big Diet klarte ikke å holde seg unna godsakene. Nå blir de uten sendetid.Foto: SCANPIX/REUTERS
SPISTE SEG TIL FIASKO: Deltakerne i Big Diet klarte ikke å holde seg unna godsakene. Nå blir de uten sendetid.Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer
SPISTE SEG TIL FIASKO: Deltakerne i Big Diet klarte ikke å holde seg unna godsakene. Nå blir de uten sendetid.Foto: SCANPIX/REUTERS