«Først & Sist» tas av skjermen i april

Det bekrefter NRK i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter å ha vært et av NRKs desidert mest populære program siden 1998, sier Fredrik Skavlan og «Først & Sist» takk for seg, sier kilder til Se og Hør i dag.

- Det stemmer at vi er inne i siste sesong, bekrefter prosjektleder Charlo Halvorsen overfor Dagbladet.no.

- Vi føler at nå går det bra, men det er noe som går på det å gjenta oss selv. Vi ønsker å slutte mens programmet fortsatt er intakt, sier han.

Siste Først & Sist går på lufta siste fredag i april. Ifølge Halvorsen var det Fredrik Skavlan selv som tok avgjørelsen om å gi seg.

- Vi har prøvd å forklare ham at dette ikke er måten å skaffe seg venner på. Men han er hard i sin beslutning, sier Halvorsen.

- Hvordan reagerer folk i NRK på dette?

- Det er en forståelse for at det er fornuftig å gi seg når en har alle kort på hånda. Det har vært et trøkk på å beholde ham i NRK, men han var bestemt, sier han.

- Hvordan tror du det går med gullrekka når Skavlan forsvinner?

<strong><b>GIR SEG:</strong></b> Fredrik Skavlan sier takk for seg først som sist om en knapp måned. Foto: TORBJØRN GRØNNING
GIR SEG: Fredrik Skavlan sier takk for seg først som sist om en knapp måned. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

- Vi håper og tror at gullrekka skal opprettholdes. Men det er klart at det er en stor jobb å erstatte ham. Det går an å ligge litt søvnløs, innrømmer Halvorsen, som ikke vil ut med hvem som får jobben med å hoppe etter Skavlan.

- Men vi har et par bra ting i kokeren, sier han.

- Blir det et nytt talkshow?

- Det kan jeg ikke si noe om.

Halvorsen forteller at Fredrik Skavlan vil fortsette i NRK, men det er ennå usikkert hva han skal jobbe med.

- Kommer dere til å gjøre noe ekstra ut av siste program?

- Nei. Men vi går vel for å ta en øl etterpå, sier Halvorsen.

Først & Sist har vært NRKs sterkeste kort i den såkalte Gullrekka på fredagene, og nådde en topp i 2005-sesongen, med over 1,1 millioner seere i gjennomsnitt.

Nyheten om Skavlans avgang kommer samme dag som den svenske avisa Svenska Dagbladet utroper ham til talkshow-kongen i Sverige.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer