RESERVE:  Da Simon Le bon og Duran Duran meldte avbud, ble Robyn hentet inn som erstatter. Det gikk ikke helt etter planen. Foto: Anders Grønneberg
RESERVE: Da Simon Le bon og Duran Duran meldte avbud, ble Robyn hentet inn som erstatter. Det gikk ikke helt etter planen. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Først avlyste Duran Duran - nå avlyser festivalen

Robynfans får ikke se den svenske superstjerna neste helg i Oslo likevel.

«Først var det Duran Duran som kansellerte sin Europa-turné rett før ferien med de utfordringer det innebar for oss. Rett etter at vi fikk på plass Robyn som ny headliner smalt det, og hele Norge stoppet opp. Minus og minus blir ikke alltid pluss...», skriver Festningen på sin facebookside.

Overfor Dagbladet bekrefter festivalarrangør Peer Osmundsvaag at festivalen på lørdag er kansellert, knappe to uker før stjerner som Robyn og Bryan Ferry skulle stått på scenen.

- Vi fikk kansellering av headliner midt i sommerferien, og rakk akkurat å lansere Robyn før tragedien 22. juli var et faktum. Deretter stod Norge stille i tre uker. Vi var som alle andre lamslått over det som rammet oss, og som tok fokuset vekk fra den positive opplevelsen en konsert skal være. Festningen 2011 vurderte som de fleste andre festivaler om vi skulle avlyse eller fortsette som planlagt, sier festivalsjef Olle Thorvik. 

Det var en trist melding for fansen da festivalen Festningen i Oslo tidligere i sommer måtte annonsere at hovedtrekkplasteret, Duran Duran måtte avlyse på grunn av Simon Le bons stemmeproblemer.

Raskt fikk ledelsen tak i svenske Robyn som plaster på såret. Ledelsen og festivalarrangør Peer Osmundsvaag trodde mange ville sette enda støre pris på henne enn Duran Duran:

- Å få hanket inn Robyn er såpass stort at jeg krangler ikke med dem som sier at dette blir enda bedre enn Duran Duran, sa Osmundsvaag til Dagbladet tidligere i sommer.

Men salget av billetter har ikke gått helt som ventet. For kort tid siden kom beskjeden om at hele festivalen er avlyst.

- Vi beklager å meddele at de planlagte konsertene lørdag 27. august avlyses. Styret i Festningen 2011 finner det ikke forsvarlig å gjennomføre det planlagte arrangementet, med bakgrunn i lavere publikumsoppslutning etter både kansellering av headliner, og terroraksjonen 22. juli.

Programmet fredag 26. august går som planlagt på Karpedammen Nye Scene. Familieforestillingen på Kontraskjæret lørdag gjennomføres også.

SKAPTE PROBLEMER:  Lite vet Duran Durans Simon Le bon om at hans stemmeproblemer har skapt store problemer for Oslo-festivalen Festningen. Etter at han avlyste har mange krevd tilbake billettene sine og festivalen har nå sett seg nødt til å avlyse. 

FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
SKAPTE PROBLEMER: Lite vet Duran Durans Simon Le bon om at hans stemmeproblemer har skapt store problemer for Oslo-festivalen Festningen. Etter at han avlyste har mange krevd tilbake billettene sine og festivalen har nå sett seg nødt til å avlyse. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer