Først fjernet Facebook bildet Tom Egeland la ut. Nå er han utestengt

Blokkeres etter å ha delt Facebook-kritisk intervju med krigsoffer.

UTESTENGT: Forfatter Tom Egeland blokkeres fra å publisere Facebook-innlegg etter å ha delt et intervju med krigsofferet Kim Phuc. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
UTESTENGT: Forfatter Tom Egeland blokkeres fra å publisere Facebook-innlegg etter å ha delt et intervju med krigsofferet Kim Phuc. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

– Jeg ble aller mest bare oppgitt, sier Tom Egeland til Dagbladet.

Facebooks retningslinjer hva gjelder nakenhet har vært heftig debattert de siste ukene.

Da forfatter Tom Egeland, som egentlig ville starte en diskusjon om sterke pressebilder fra krigssoner, la ut det ikoniske bildet av vietnamesiske barn som flykter fra et napalmangrep, ble det raskt fjernet fra det sosiale mediet som brudd på nakenreglene.

Utestenges

Det fikk forfatteren og flere andre stemmer til å reagere på Facebooks praksis. Til og med den sentrale jenta på det Pulitzer-vinnende bildet, vietnamesiske Kim Phuc, uttalte seg kritisk til Dagsavisen om det rigide regelverket.

Men da Tom Egeland nylig delte Dagsavisen-saken med sine Facebook-venner, også denne med det kjente motivet som toppbilde, ble reaksjonen enda sterkere:

Nå er forfatteren utestengt fra å publisere innlegg i et døgn.

— Minner om diktatur

«Du har nylig publisert noe som bryter med Facebooks retningslinjer, så du har midlertidig blitt blokkert fra denne funksjonen,» er meldingen forfatteren tidligere i dag fikk opp da han forsøkte seg på et innlegg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer