- Først måtte de lære å treffe ballen

Drillo om sitt nye lag.

(Dagbladet.no): Tre helger har Egil «Drillo» Olsen hittil brukt på å trene sitt nye fotballag. Og åtte uker skal det bli før han er ferdig med dem.

Ikke lenge, tatt i betraktning at elevene hans er på et ganske annet nivå enn både det norske og irakiske landslaget.

Treffe ballen først

- De måtte lære å treffe ballen først. De tok det fort, så nå prøver vi å få den til å gå lenger og fortere. Det neste blir vanskelig. Da skal de lære å treffe en ball som kommer flygende i lufta, forteller Drillo til Dagbladet.no.

- De er jo håpløse til å spille fotball, men de er kjekke gutter, sier han.

Laget han trener heter FK Zebra og er TV 2s versjon av nerdelaget Tufte fra «Heia Tufte», som gikk på TVNorge i to sesonger.

«FK Zebra» kommer på TV 2 Zebra i høst, og tre av de 16 spillerne vi blir kjent med da var sammen med Drillo på TV 2s høstlansering i dag.

Spilt Playstation

- Jeg har spilt en del fotball på playstation, sier Aksel Stentun (18) om sin fotballerfaring.

Kamran Younas (23) har en karriere som ballhenter for sin eldre bror bak seg, men fikk aldri være med og spille selv.

- Det er ingen som tror det når jeg sier at jeg har Drillo som trener nå, sier han, mens Drillo påpeker at de blir nødt til å tro det nå, når det skal stå i avisa.

Han synes ikke det er så spesielt å gå fra landslagsfotball til nerdefotball.

Jeg venta lenge på en telefon fra Brasil, men den kom ikke. Og disse er jo det laget i Norge som har størst framgang fra uke til uke, sa han da han ble intervjuet på scenen under høstlanseringen.

Annen pedagogikk

Til Dagbladet.no sier han:

- Det er ikke alle som vet det, men jeg har trent sånne som disse i en menneskealder, som lærer på Idrettshøgskolen. Dit kom det ofte folk som aldri hadde spilt fotball før, sier han.

- Men det krever jo en litt annen type pedagogikk. Å lære bort teknikk fra grunnen av er en kjempeutfordring. Jeg er nok flinkere på taktikk, mener han.

Eckbo med ny serie

Espen Eckbo står bak en annen av TV 2s nyvinninger i høst, «Tett på tre». Serien skal bli et humordrama som ser ut som en dokumentar om et stort og viktig tema, ifølge opphavsmannen.

- Vi skal ta for oss kjærlighet, vennskap, døden, familie, samliv og ett tema vi må finne på snart. Vi har to episoder å spille inn før vi er ferdige, forteller han til Dagbladet.no.

Han skal spille tre helt nye figurer i hvert program, og har kommet opp med mellom ti og tolv nye personligheter spesielt for serien.

- De gamle figurene står og banker på døra, men jeg prøver å holde dem unna. Asbjørn er satt på pausebenken foreløpig, sier han.

- Du går ikke i surr i alle de nye personlighetene?

- Jo, det blir litt som med bekjentskapskretsen ellers. Men disse har jeg veldig under huden nå. Det er som å få en hel gjeng med nye venner!