Først med Nanny

TVNorge, NRK1, TV2 og TV3 har konkurrert om å lære nordmenn barneoppdragelse med hver sin innkjøpte nanny-serie.

Denne uka går kanalen i gang med å søke etter frustrerte familier.

-  Vi går i gang med sendingene tidlig i høst. Vi vil være først, sier Glenn Støldal, informasjonssjef i TV3.

TV3s barneoppdragelsesserie, svenske «Nannyjouren», som i Norge har hett «Nannyhjelpen», er lagd av produksjonsselskapet Titan. Samme selskap skal lage den norske, i samarbeid med det norske selskapet Limelight.

-  Blåkopi er et negativt ord. Men den norske serien blir mer eller mindre som den svenske, sier Glenn Støldal.

Kanskje i høst

Tre forskjellige barneoppdragere skal veksle om å gi nordmenn råd og tips. Hvem de blir, er ikke klart ennå, men TV3 er i gang med å intervjue kandidater.

I sesongen som har gått har TV2 sendt «Supernanny» med britiske Jo Frost som reality-oppdragende ekspert. Når og om det kommer egen norskprodusert serie over samme lest, vil ikke programdirektør Nils Ketil Andresen si noe om nå.

-  Vi har ikke bestemt om vi skal gå i gang til høsten eller ikke, sier Andresen.

 UMULIGE UNGER:  Hva skal man gjøre når ungene slår seg vrange og ikke vil kle på seg? I vinter har nordmenn fått råd i alle kanaler. Til høsten begynner de norske egenproduksjonene, og først ut blir TV3 med «Nannyhjelpen». Her fra den svenske versjonen. Foto: TV3
UMULIGE UNGER: Hva skal man gjøre når ungene slår seg vrange og ikke vil kle på seg? I vinter har nordmenn fått råd i alle kanaler. Til høsten begynner de norske egenproduksjonene, og først ut blir TV3 med «Nannyhjelpen». Her fra den svenske versjonen. Foto: TV3 Vis mer

-  Er svaret det samme om jeg sier at det gjør TV3?

-  Ja, det er det, for det visste jeg allerede, sier Andresen.

TV 2 utlyste nylig at de er på jakt etter barnefamilier til en ny dokumentarisk satsing som skal produseres av Rubicon. Ifølge kanalens egen hjemmeside skal serien følge fire familier med barn i ulike aldrer, og foreldrene skal få råd og vink fra en erfaren barnepedagog for å lære å kommunisere bedre med barna.

TV Norges «SOS Barnevaktene» (med originaltittel «Nanny 911») går fremdeles på kanalen, og ifølge informasjonssjef Jens-Petter Gjelseth skal TV Norge fortsette å sende serien så langt som det er produsert episoder av den.

Ikke i høst

TV Norge har kjøpt rettighetene til å lage en egen norsk versjon, men kommer neppe til å sende den i høst.

-  Vi diskuterer det stadig internt, men det kommer ikke til å bli denne høsten, sier Gjelseth.

Også NRK har i vinter sendt barneoppdragelses-reality, med serien «Våre små englebarn».