Først med spillefilm på internett

Neste uke har verdens første rene internettfilm «Quantum Project» premiere.

Filmindustrien har vært ivrig etter å få en solid fot innenfor det medium som uttvilsomt er fremtidens underholdningsmedium; internett.

Den 5. mai er det premiere på verdens første filmsatsning kun på internett: «Quantum Project». SightSound er ansvarlig for den tekniske overføringen av filmen på internett.

Unikt prosjekt

Filmen er en blanding av levende film og avanserte CGI- og 3D-effekter.

-Det er et spennende privilegium å være de første som lager en spillefilm, tilgjengelig kun for nedlasting over internett, sier produsentene Barnet Bain og Stephen Simon. I følge debutregissør, Eugenio Zanetti, er «Quantum Project» en fullstendig spillefilm. Den eneste forskjellen er at den ikke skal ha premiere på vanlig kino, men i cyberspace.

Electric Dreams

Historien finner sted i fremtiden hvor fysikeren Paul Pentcho, spilt av Stephen Dorff, har alt han kunne ønske seg. Han har derimot satt seg som mål å finne forbindelsen inn i et annet menneskes hjerne og hjerte.

Fay Masterson, spiller Mia, blir hans guide til mysteriet rundt det menneskelige hjertet - i overført betydning. Masterson, kjent fra «Eyes Wide Shut», sier at filmens tittel er metafor for kjærlighet. Når elektroder til tiltrukket av hverandre, kan ingenting holde dem fra hverandre.

Eksterne lenker:

Premiere 5 mai: SightSound

Hjemmeside: Quantum Project

Om John Cleese: Pythonline

Om Stephen Dorff: StephenNet

Om Fay Masterson: Uoffisiell side

SPRANG: Stephen Dorff tar det store spranget inn i cyberspace i «Quantum Project».
KOMIKK: John Cleese spiller rollen som Alexander.