Først Vietnam - så Lørenskog

CANNES (Dagbladet): Nick Nolte og Harvey Keitel er klare for å ta regi av Hans Petter Moland. Etter halvannet års forberedelser reiser de til Østen for å filme «Beautiful Country».

Det betyr at Molands planer om å filme «Bibelen 2», boka om Jesu tilbakekomst på Lørenskog, må utsettes et års tid.

«Beautiful Country» er initiert av Terrence Malick - regissøren bak «Badlands» (1973), «Days of Heaven» (1978) og «The Thin Red Line» (1998) - som også skal produsere den sammen med Petter Borgli og Thomas Backström i Dinamo Story.

- Det er fryktelig moro å bli vist tillit av Terrence Malick, sier Moland.

Han fikk tilbud om jobben etter at Malick så hans egne filmer «Kjærlighetens kjøtere» og «Aberdeen», men delvis på grunn av terrorangrepet i New York i fjor høst ble opptaksstarten utsatt til september i år.

- Jeg var på vei til Toronto for å gjøre avtale med Harvey Keitel den 11. september i fjor; satt i flyet da angrepet skjedde. Da jeg kom fram, var det ikke mange som var interesserte i å diskutere en film om problemene til folk i den tredje verden, sier Moland.

«Beautiful Country» handler om en 25 år gammel vietnamesisk mann, et halvt amerikansk soldatbarn, som flykter fra hjemlandet for å søke lykken - og kanskje finne sin far - i USA.

Opptakene skal foregå både i USA og i Sørøst-Asia. Filmen vil koste omtrent femti millioner kroner, som er lavbudsjett etter amerikanske forhold.