- Forstår at de føler seg uthengt

Ordfører Knut Roger Hanssen i Porsanger har liten sans for revynummeret hvor navngitte personer i bygda blir hengt ut som sexklubbmedlemmer.

SKAPER RABALDER: To av artistene i revygruppa Bløgg sang om Porsangers swingersmiljø i årets julerevy. Nå føler navngitte personer seg hengt ut. Foto: Bjørn Arne Johansen, Ságat
SKAPER RABALDER: To av artistene i revygruppa Bløgg sang om Porsangers swingersmiljø i årets julerevy. Nå føler navngitte personer seg hengt ut. Foto: Bjørn Arne Johansen, Ságat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kledd i sexy undertøy og til tonene av «La det swinge», hengte revygruppa Bløgg i Lakselv i sin julerevy ut navngitte personer som medlemmer av en lokal sexklubb, skrev lokalavisa Ságat onsdag.

Revynummeret skaper oppstandelse i den lille finnmarksbygda, der det har gått rykter om at det er etablert et såkalt swingersmiljø og der bare fornavnene langt på vei er nok til å identifisere folk.

- Jeg lurer på hva som er motivet bak dette. Det virker bare ondsinnet. Og har revygruppa tenkt på at de som nevnes i denne sangen har barn, som kan bli mobbet i ettertid? sier en av de navngitte personene til Ságat. Han vurderer å gå til rettslige skritt mot revyklubben.

- Forstår dem Ordfører Knut Roger Hanssen (H) i Porsanger sier at ryktene om en swingersklubb i bygda var ukjent for ham før revynummeret.

- Jeg forstår de som føler at de henges ut. Det er tross alt små og gjennomsiktige forhold her, sier Hanssen til Dagbladet.

Kommunelege Jørn Günther Gregersen synes slett ikke revynummeret er noe å ta på vei for.

- Jeg har ikke forståelse for reaksjonene. Dette er ei revygruppe som har holdt på i mange år. Man må tåle at de kommer med friske fraspark. De ironiserer over rykter som har versert i mange år, et typisk bygderykte som gjerne oppstår i små samfunn. Det som blir ekstra komisk, er at den vesle blekka Sagat framstiller dette som en avsløring. De har ikke skjønt dette, sier Gregersen.

Fungerende sogneprest Egil Lønmo var på revyen, men forsto sketsjen dithen at den handlet om swingdans og singleklubb.

- Da jeg leste avisa, skjønte jeg hva nummeret handlet om. Jeg er ikke kjent med at det har versert rykter om noen sexklubb i bygda, men det er jo ikke sikkert folk forteller sånt til meg, sier Lønmo.

Svarer med humor Revysjef Kjell Johansen sier til Dagbladet at navnene i sangen - med tittel «Ryktan» -  var helt vilkårlig valgt, og at de ble endret underveis i arbeidet med låta, for å passe inn i rim og rytme.

- Det har ikke vært meningen å henge ut folk. Dersom noen føler det slik beklager vi det.

I går kveld sendte revysjefen ut en lettere sarkastisk pressemelding hvor han skriver at alle de som føler seg uthengt i revynummeret «Ryktan» kan møte opp på Lakselv Torg lørdag 5. januar hvor «en passende erstatningssum for ærekrenkelse, tort og svie utbetales til de som føler seg uthengt».

Kjell Johansen tilbyr også at de som føler seg uthengt kan få kaste kremkake på ham.

«Politiet i Vest-Finnmark varsles med dette om den planlagte hendelsen da det ifølge sangen skal være rundt 400 medlemmer i klubben», advarer revysjefen i pressemeldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer