- Forstår hvorfor folk tyr til alkohol

Liv Ullmann spiller morfinavhengig mor. Det har gitt henne større forståelse for avhengighet.

MORFINAVHENGIG:  Skuespillerinne Liv Ullmann spiller en mor avhengig av morfin i Riksteatrets nye oppsettning «Lang dags ferd mot natt». Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
MORFINAVHENGIG: Skuespillerinne Liv Ullmann spiller en mor avhengig av morfin i Riksteatrets nye oppsettning «Lang dags ferd mot natt». Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet):30. august er det premiere på forstillingen «Lang dags ferd mot natt», regissert av Stein Winge, på Store Gull i Nydalen.

Det blir Liv Ullmanns første teateropptreden i Norge på over 20 år, og det er ifølge henne også den vanskeligste rollen hun har gjort.

Rollen hennes - Mary Tyrone - er mor i en familie på fire og har nylig kommet hjem fra en avvenningsanstalt der hun har blitt behandlet for sin morfinavhengighet.

Større forståelse — Dette er noe av det vanskeligste jeg har gjort. Rollen min, Mary, går inn i sin rus for å glemme alt det som er vondt. Det er en ensom rolle, fordi hun er så redd for å velge virkeligheten, forteller Ullmann tankefullt.

— Jeg har fått større forståelse for hvorfor folk tyr til å drikke, slik mennene i stykket gjør. Eller morfin, slik Mary gjør. Det er gode mennesker som tyr til det.

Stor dikter Ullmanns nære arbeid med det i stor grad selvbiografiske stykket til Eugene O'Neill føler hun har hjulpet henne til å forstå.

— Han var en stor dikter, og han hatet moren sin for misbruket hennes. Men ved at han har skrevet og mintes ser jeg at han også har forstått mer hvorfor det ble slik, og han har dermed hjulpet meg til å forstå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer