Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Forståelsesfull ung mann

Du lurer ikke meg, internettroll. Jeg vet hvordan du har det.

SETT OG HØRT: Forfatter og humorist Christian Valeur skriver — i store bokstaver - om behovet for oppmerksomhet i samfunnet. Den ultimate arenaen for det er hos talkshow-vert Fredrik Skavlan, der statsminister Jens Stoltenberg var gjest i fjor.
Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX
SETT OG HØRT: Forfatter og humorist Christian Valeur skriver — i store bokstaver - om behovet for oppmerksomhet i samfunnet. Den ultimate arenaen for det er hos talkshow-vert Fredrik Skavlan, der statsminister Jens Stoltenberg var gjest i fjor. Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg er en ung, pen, vellykket og ressurssterk mann, og takk og lov for det, for jeg hadde ikke orket å være en taper. At jeg, i en alder av 26 år, står frem som en av livets vinnere setter meg i stand til presist å formulere noen tanker om taperne rundt meg, og de aller fleste taperne finner jeg i disse dager på internett. Grunnen til dette er delvis fordi jeg bruker store deler av dagene og nettene mine på å bruke internett, men aller mest fordi internett bugner over av tapere. For stygge, uintelligente og dølle mennesker er internett en arena hvor budskapene deres ikke kommer i skyggen av det bedrøvelige faktum at de er av mindre interesse enn oss som har lykkes på livets landevei. På internett får nemlig alle muligheten til å redigere frem, eller anonymisere seg frem til, et inntrykk av seg selv som vellykket, pen og medietrent. Derfor er det så rart at enkelte fortsetter å fremstå som de taperne de er. Også på internett.

Jeg snakker selvfølgelig om alle de sinte taperne. CAPS LOCK-taperne. Utropstegn-taperne. Banneord-taperne. Skrivefeil-taperne. Kommentarfelt-apene. Menneskehorden som insisterer på å delta i debatter selv om språket og meningene deres suger balle. Jeg snakker selvfølgelig om rasshølene som smusser til internetthverdagen min med unyanserte, impulsive ytringer med rot i galleblæren. Idiotene. Fittefolka.

Jeg skal være ærlig. Jeg er SINT. Jeg er FORBANNET. Jeg har lyst til å knuse meg inn i dataskjermen og iphone-skjermen og røske tak i alle KVINNEHATERNE og MUSLIMHATERNE og SYSTEMHATERNE og HATERHATERNE og ALLE DE SMÅLIGE MENNESKENE. Jeg har lyst til å være den digitale nabokjerringa fra HÆLVETTE. Men jeg får det ikke til.

Jeg får det ikke til fordi jeg er så fantastisk og storsinnet. Jeg er så søt og grei og veloppdragen og tolerant. Jeg er en norsk drømmemann. Jeg er demokratiets og mulitkulturalismens vakreste avkom. Jeg er faktisk så storsinnet og forståelsesfull at jeg evner å se at bak alle internettkukkene der ute er det en kontorstolrygg, og foran kontorstolryggen sitter det en JÆVLA IDDIOT med cheeze doodles-smuler på haka og majones i skrittet. Et mislykket menneske som er FREKT NOK til ikke å være ydmykt. Et menneske som er født med HUNDRE MILLIARDER GULLBARRER OPP I ANALRASSEN, men som likevel klarer å være smålig! DET ER SÅ MYE SMÅLIGHET I NORGE! Det er så mange jævler der ute i pysefittedrakt!!!!!!! Jævler som sitter bak en skjerm, lutryggede og knatrende. Jævler som SPYR UT PISS FRA FINGERTUPPENE!

Beklager. Det er ikke meningen å være ubehagelig. Poenget mitt er: Du lurer ikke meg, internettroll. Jeg vet hva du først og fremst forsøker å formidle. Det du prøver å formidle er: Vær så snill å legg merke til meg. Vær så snill å ta notis av ordene mine. Jeg har en mening, og den teller. Jeg har et meningsfylt hjerte, og det sveller. Jeg er et unikt snøfnugg. En unik piksel! Jeg er en megafin kjempebyte. :)

Grunnen til at jeg kan slå fast dette er at jeg vet akkurat hvordan de har det, alle menneskene der inne på internett. For hvordan i SVARTE FAEN KAN DET HA SEG AT JEG IKKE FÅR MER OPPMERKSOMHET! Jeg er Norges beste og mest underfundige twitrer, jeg er en ekstremt festelig kar inne på Facebook og ikke minst: Norges morsomste forfatter. Likevel blir jeg ignorert av millioner av nordmenn som ikke vet hvem jeg er! Og enda verre: Jeg blir ignorert av MILLIARDER inne på internett. MENINGENE mine blir ignorert av en SAMLET, FORPULT HOREVERDEN. JEG DRUKNER INNE PÅ INTERNETT!

Christian Valeur
Christian Valeur Vis mer

Dessverre har jeg ikke noe annet valg enn å fortsette med å poste meningene mine, tankene mine, ordene mine som er så unike og flotte. Det er jo det som er meningen med internett. At lille jeg skal nå ut til hele den vide verden. Lille jeg fortjener klikks og likes. Denne kronikken er mitt siste forsøk. Hvis ikke denne teksten blir delt av hundretusenvis på Twitter og på Facebook og på Youtube, så gir jeg opp internett. JÆVLA internett. Jeg ligger i sengen min til 02:30 og trykker refresh mens personligheten min blir mer og mer ufresh! FUCKINGS JÆVLA internett. JEG KUNNE VÆRT UTE I SKOGEN OG VÆRT NAKEN OG SPIKKET SELJEFLØYTER!!!

Horepikk. Jeg er også en taper. FITTEFLESK. Heller ikke jeg fortjener plass i offentligheten.

Og hvem sin skyld er det? JÆVLA MEDIENE! Jeg blir sensurert! HELE JÆVLA MEG BLIR SENSURERT HVER ENESTE DAG! Er jeg i Aftenpostens «Kvitret»-spalte? NEI! Er det portettintervjuer med meg i VG HELG? IKKE FAEN!!!!!! Får jeg komme på «Lindmo» og fortelle om hvor glad jeg er i mennesker? FUCK DEG, ANNE LINDMO! HELE JÆVLA NRK OG SAMFUNNET ER KORRUPT! Bare de som kjenner noen innenfor media får slippe til! JÆVLA KUSEFAMILIEN SKAVLAN OG STOLTENBERG OG ESKIL PEDERSEN OG HANS ONKEL MORTEN GAMST PEDERSEN.

Følg oss på Twitter

Neida. Slapp av. Jeg er ikke sint. Jeg er tålmodig og raus og forståelsesfull og jattende. Jeg kunne ikke gjort en fluemorder fortred. Så bare fortsett å spre hatet ditt på internett, du. Jeg skjønner så inderlig godt at det er viktig for deg. At det er din eneste mulighet til å få oppmerksomhet. Men vi kan vel være enige: Sint tekst er først og fremst stusselig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!