Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Første film ble kalt «tidenes voldeligste»: Nå lager Mel Gibson Jesus-oppfølger

Bekrefter planer om oppfølger til omstridte «Passion of the Christ».

NYTT PROSJEKT: Mel Gibson vil videre i historien om Jesus. Foto: Andy Kropa/Invision/AP
NYTT PROSJEKT: Mel Gibson vil videre i historien om Jesus. Foto: Andy Kropa/Invision/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mel Gibson (60) er tilbake i full vigør som filmskaper, og lanserer i disse dager den allerede kritikerroste krigsfilmen «Hacksaw Ridge».

bekrefter den skandaleombruste superstjerna at han jobber mot en oppfølger til sin aller mest omstridte film, «The Passion of the Christ» fra 2004.

Den første filmen forteller den kjente historien om Jesu siste dager og til slutt lidelsen på korset, og skapte voldsomt oppstyr for vektleggingen på volden Jesus ble utsatt for.

Den legendariske filmkritikeren Roger Ebert oppsummerte det enkelt og greit:

- Filmen er 126 minutter lang, og jeg anslår at minst 100 av de minuttene, kanskje mer, detaljert skildrer Jesu tortur og død. Dette er den voldeligste filmen jeg har sett, skrev Ebert.

Den nå avdøde filmkritikeren anmeldte rundt regnet 10 000 filmer i løpet av karrieren.

Også Dagbladets anmelder kalte filmen «overdrevent sadistisk».

Men «Passion of the Christ», som også ble mye omtalt fordi all dialogen foregår på arameisk, hebraisk og latin, ble lidenskapelig omfavnet av kristne amerikanere og spilte inn mer enn 370 millioner dollar, rundt tre milliarder i norske kroner, i hjemlandet.

Det var som gjest hos talkshowvert Stephen Colbert onsdag at Gibson bekreftet at han selv er involvert i den kommende oppfølgeren, som kanskje ikke så overraskende skal ta for seg tida etter korsfestelsen og har arbeidstittel «Resurrection». Premieredatoen ligger rundt tre år inn i framtiden, fortalte Gibson.

«Braveheart»-manusforfatter Randall Wallace har tidligere i år bekreftet at han jobber med manus til filmen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!