Første film siden «Titanic»

Følger opp med 3D-film.

(Dagbladet.no): Superregissør James Cameron («Aliens», «Terminator 2») har ikke regissert en film siden «Titanic» i 1997.

Nå har han signert en avtale om å levere en ny storfilm i løpet av 2009, skriver Hollywood Reporter.

Science ficton-eventyret «Avatar» skal vises i 3D, og er en kombinasjon av en vanlig film og en animasjonsfilm.

- Vi kommer til å lage en film ulikt noe som er vist på lang tid. Mitt mål er å gjenskape de utrolige øyeblikkene min generasjon følte da vi først så «2001: En romodyssé» eller neste generasjons «Star Wars». Det tok meg 10 år å finne noe som var vanskelig nok til å bli interessant, sier Cameron i en pressemelding.

Regissøren har brukt flere år i studio for å gjøre research om hvordan han kan lage filmen uten å overskride budsjettet på 1,2 milliarder kroner. «Titanic» ble flere ganger utsatt på grunn av budsjettoverskridelser.

Til filmens hovedrolle har Cameron valgt seg den relativt ukjente australske skuespilleren Sam Worthington, som tidligere har spilt i filmer som «Somersault» og «Dirty Deeds».

- Han har muskler og er en tøff kar - en ung Russel Crowe. De lager dem på en annen måte i Australia, sier Cameron.


Zoe Saldana
bekler den kvinnelige hovedrollen, og alle skuespillerne har signert intensjonsavtaler for mulige oppfølgere.

ENDELIG NY FILM: James Cameron flankert av Kate Winslet (t.v.) og Leonardo DiCaprio under Golden Globe-utdelingen i 1998. Foto: SCANPIX/AP
ENDELIG NY FILM: James Cameron flankert av Kate Winslet (t.v.) og Leonardo DiCaprio under Golden Globe-utdelingen i 1998. Foto: SCANPIX/AP Vis mer