Vis mer

«Game of Thrones» sesong 8

Første «Game of Thrones»-trailer sluppet

Bekrefter de at de tre fanfavorittene overlever?

15. april norsk tid skjer det endelig. Den åttende og siste sesongen av HBO-dramaet «Game of Thrones» kommer til en TV-skjerm nær deg.

NB! Denne artikkelen inneholder spoilere.

Livredd Arya

HBO har tidligere frigitt flere glimt og teaser-trailere til sesongen, men først nå slipper de den første ordentlige traileren.

Den to minutters lange sekvensen starter med et mørkt bilde av en blodig og tilsynelatende livredd Arya Stark (Maisie Williams), en karakter som de senere sesongene har vist seg å være over gjennomsnittet tøff.

- Jeg kjenner døden. Han har mange ansikter. Jeg gleder meg til å se dette, sier hun, over bilder av at hun løper for livet.

Overlevde de?

Vi får også så godt som bekreftet at Tormund Giantsbane, spilt av norske Kristoffer Hivju, overlevde de dramatiske siste minuttene i sjuende sesong, da The Night King og isdragen rev den delen av The Wall han og flere andre karakterer befant seg på.

I traileren ser vi nemlig Hivjus karakter spasere ned en mørk gang sammen med Eddison Tollett (Ben Crompton) og Beric Dondarrion (Richard Dormer). Alle tre befant seg ved Eastwatch-by-the-sea da «de dødes» hær rev muren til menneskets rike.

Den sjuende sesongen ble avsluttet på en slik måte at det var uklart om de tre favorittene ville overleve.

Drikker vin mens hun er gravid?

Vi får også et glimt av det som trolig er The Golden Company, en hær av leiesoldater den ikke-så-hyggelige Euron Greyjoy (Pilou Asbæk) ville leie. De seiler på havet under Greyjoy-bannere. Trolig på vei til Westeros, for å kjempe for alliansen til Cersei Lannister (Lena Headey).

Vi får også et par glimt av sistnevnte, blant annet mens hun sitter alene på Jerntronen i en glissen tronsal, og av at hun tar en slurk vin med tårer i øynene.

Dette kan ikke være et godt tegn, da Cersei i slutten av sjuende sesong hevdet hun var gravid. Men det er også stor sannsynlighet for at folka i Westeros ikke kjenner til at man ikke burde drikke når man er gravid.

Drager og kjærlighet

I Winterfell ser vi også John Snow (Kit Harrington), Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) og Sansa Stark (Sophie Turner), samt flere andre sentrale karakterer. Her ser vi også de to gjenlevende, og tilsynelatende sultne, dragene til dragedronninga.

- De kommer. Våre fiender blir ikke slitne, stopper ikke, føler ikke, sier John om den døde fienden i nord.

John og Danerys hoppet som kjent til køys sammen sist vi så dem, uvitende om at de er i familie. Denne avsløringen er det imidlertid ingen hint om i traileren.

Det vi derimot ser, er forberedelsene til det allerede annonserte «Battle of Winterfell». Kampen mellom de døde og de levende, som er forventet å bli et av film- og TV-historiens største slag, om ikke det aller største.