Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Første glimt av Kristofer Hivju i «Game of Thrones»

Se nordmannen i den påkostede fantasyserien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sesong tre av TV-serien «Game of Thrones» er ferdig innspilt, og en fersk bakomfilm fra settet byr på de første glimtene av en rekke nye rollefigurer fra George R. R. Martins fantasyromaner.

Deriblant kjempen Tormund Giantsbane - spilt av norske Kristofer Hivju. I halvmørket inne i et telt viser filmen møtet mellom Giantsbane og en av serien hovedpersoner, Jon Snow (Kit Harington).

Korpulent Det er et møte som skal få stor betydning for handlingen i de ti nye episodene, som tar for seg historien i boka «A Storm of Swords» og vises fra og med 31. mars i USA.

I de påfølgende bøkene i serien er Giantsbane enda mer prominent - noe som skulle borge bra for Hivjus framtid i den svært påkostede serien, som produseres av HBO og ses ukentlig av over ti millioner mennesker i USA.

Og om Giantsbane i bøkene beskrives som en bred mann med et stort, hvitt skjegg, har Hivju fått beholde sitt karakteristiske røde skjegg i TV-serien. Det kan imidlertid se ut som om TV-serieskaperne har sett seg nødt til å gjøre nordmannen noe mer korpulent enn han framstår i virkeligheten.

Ryktet ble sant Hivju fikk «Game of Thrones»-rollen tidligere i år etter at en rekke amerikanske nettsteder feilaktig rapporterte at nordmannen hadde vært aktuell for TV-serien.

- Etter hvert som ryktene fortsatte å rulle, ble vel de som castet interessert i å finne ut «hvem er egentlig denne fyren?». Så pusha agenten min på det her, så fikk jeg plutselig audition, og den gjorde jeg i går. Og for to timer siden ringte de meg og var kjempebegeistret og ville ha meg videre. Så nå er plutselig ryktet blitt sant, fortalte Hivju på «Lindmo» i mai.

Han er til daglig ansatt på Trøndelag teater, men har de siste åra markert seg med roller i amerikanske filmer som «The Thing» og den kommende Will Smith-filmen «After Earth».

PÅ HJEMMEBANE: På TV er skuespiller Kristofer Hivju med i den store kampen om fantasytronen, men til daglig bor han i Trondheim med kone og barn. Foto: Ole Morten Melgård
PÅ HJEMMEBANE: På TV er skuespiller Kristofer Hivju med i den store kampen om fantasytronen, men til daglig bor han i Trondheim med kone og barn. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!