Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Første helnorske lag til WEG

Team Catch-Gamer med i VM i online dataspill i Korea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Selv om e-Sport er et relativt ukjent fenomen i norsk målestokk, er «gaming» svært i verdensmålestokk. Nå er et helnorsk lag for første gang invitert til å delta i World e-Sports Games - VM i online dataspill - i Korea. Der sendes kampene live på TV, og spillingen kringkastes ut til millioner av hjem.

- Dette er stort. Bare i Kina er det 13 millioner tv-tittere som ser på dataspillturneringer, sier 23-åringen Jonas Alsaker Vikan, som går under kallenavnet «bsl» når han spiller «Counter-Strike».

Alsaker kommer fra Trondheim, og er leder for Team Catch-Gamer, som mottok den ærefulle invitasjonen for noen dager siden. Resten av laget består av Geir Stian Ravndal «juve9le» Svendsen (19, Stavanger), Jon Thomas «DaY» Rudstrøm (18, Kongsberg), Tore «Juzam» Aronsen, (21, Narvik), Christian «zevy» Wæraas (19, Kristiansand), Jonas «Luke» Bro (22, Råde).

- Vi ble invitert til turneringa på grunn av våre prestasjoner fra tidligere turneringer. Vi har et godt lag og håper på en plassering blant de tre beste, men garanterer at vi er blant de fem beste, sier Alsaker til Dagbladet.no.

Til helgen skal Catch-Gamer til CPL World Tour i Barcelona, etter å ha vunnet en innledende turnering i Tyrkia.

World eSports Games er en av de største begivenhetene i verden innen online dataspill, og den forekommende sesong to arrangeres i Korea mellom 29. mai og 3. juli. Det deltar lag fra fire verdensdeler i to spill: «Counter-Strike» og «WarCraft 3». Premiesummen er på over to millioner norske kroner.

I forrige sesong så var det også nordmenn som gjorde seg sterkt bemerket i WEG. Team NoA, der Jørgen «XeqtR» Johannessen er lagleder, stakk av med seieren på 300.000 kroner. Johannessen stilte nylig opp på nettmøte her på Dagbladet.no.

TEAM CATCH-GAMER:</B> fra venstre: Tore Aronsen, Christian Wæraas, Jonas Alsaker Vikan, Geir Stian Svendsen, Thomas Rudstrøm. Jonas Bro var ikke tilstede.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!