DIGGET LARS VAULAR: Bergensrapperen Lars Vaular fikk fart på disse jentene på Hovefestivalens siste dag. FOTO: EIVIND KRISTENSEN/DAGBLADET
DIGGET LARS VAULAR: Bergensrapperen Lars Vaular fikk fart på disse jentene på Hovefestivalens siste dag. FOTO: EIVIND KRISTENSEN/DAGBLADETVis mer

Første Hove med overskudd

Disse jentene er på en historisk festival på Tromøya.

|||TROMØY (Dagbladet): Før siste festivaldag, fredag, var det solgt 19500 billetter til Hovefestivalen.

Dette gleder festivaleier Melvin Benn, som nyter soldagene på øya utenfor Arendal.

- Vi regner med å gå i overskudd i år, sier han.

Det blir i så fall første gang i den fire år gamle festivalens historie.

Toppet med Muse
Tirsdagen har så langt vært høydepunktet målt i antall publikummere. 15000 betalende mennesker var innom portene i løpet av dagen som ble avsluttet med årets dyreste band på scenen: Muse.

Det er solgt totalt 9000 ukespass, og på tirsdag ble det solgt ytterligere 6000 dagspass.

Verken publikum eller musikkanmeldere var like godt fornøyd med ukas øvrige headlinere. Onsdag ble det solgt 2000 dagspass og torsdag 2500 dagspass.

Bookingen av Massiv Attack, som toppet torsdag, var ifølge Toffen Gunnufsen et eksperiment. Målet var å trekke et litt mer voksent publikum. Han sier bookingen også må sees i sammenheng med Nas & Damian «Jr. Gong» Marley, der disse to utgjorde en pakke for både ungdom og de mer voksne.

- Det unge publikummet fra campen var delvis interessert, mens de som kjøpte dagspass var litt interessert, sier Toffen.

Big Benn bestemmer

Han har ennå ikke rukket å tenke på bookingen for neste års festival, men slår fast at det er svindyrt å handle på headlinermarkedet. Uansett har han ikke stemmerett i valget av de største navnene, bare forslagsrett.

- Melvin Benn bestemmer hvem som skal være headlinere. Det er hans penger, så det kan jeg forstå, sier Toffen til Dagbladet.

 

BENN BESTEMMER:Toffen Gunnufsen (t.h.) får ikke bestemme hvem om skal toppe plakaten på Hovefestivalen. Det gjør festivaleier, britiske Melvin Benn. FOTO: SCANPIX
BENN BESTEMMER:Toffen Gunnufsen (t.h.) får ikke bestemme hvem om skal toppe plakaten på Hovefestivalen. Det gjør festivaleier, britiske Melvin Benn. FOTO: SCANPIX Vis mer