EVENTYR: Svenske Alicia Vikander spiller hovedrollen som Lara Croft i den nye Tomb Raider-filmen. Vis mer

«Tomb Raider»

Første klipp av «norske» Lara Croft: - Jeg er overveldet

Roar Uthaug Hollywood-debuterer med «Tomb Raider».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere nettsteder beskriver traileren som actionfylt og lovende.

- Jeg er overveldet over all den positive responsen. Det er gøy å vise fansen litt av hva vi har holdt på med, sier regissøren Roar Uthaug om filmen, som har premiere i mars neste år, til Dagbladet.

Uthaug har tidligere laget blant annet «Bølgen» og «Fritt vilt». Den nye «Tomb Raider»-filmen er hans første Hollywood-produksjon.

Svenske Alicia Vikander (28) vant Oscar for beste kvinnelige birolle i «Den danske piken». Hun har også spilt i blant annet «Tulip Fever», som kom på kino nå i høst. Rollen hennes som Lara Croft er temmelig forskjellig.

Svett actioneventyr

Det var Angelina Jolie som spilte den britiske arkeologen da dataspillet først ble overført til det store lerretet i 2001, og i oppfølgeren «The Cradle of Life» (2003).

Den ferske traileren tyder på at Uthaugs filmversjon ligger tettere opp til et Indiana Jones-eventyr enn det som har blitt laget av film tidligere.

- Dette er en jordnær og intens origin-story som introduserer en ny Lara Croft i forhold til det som hittil har vært vist på film. Lara Croft er mer menneskelig, og filmen mer inspirert av den nye reboot-versjonen av spillet, forklarer Uthaug.

Lara Croft som rollemodell

Handlingen i filmen dreier seg om Lara Crofts jakt på et dødskammer som faren hennes sporet opp. Det blir hennes oppgave å redde verden, og underveis forsere en rekke hindre og kyniske skurker.

Uthaug beskriver Vikander som en fantastisk skuespiller å jobbe med.

- Hun er dedikert og engasjert. Og så var det jo en fordel at vi kunne snakke morsmålet og forstå hverandre.

<strong>KOSTYMEDRAMA:</strong> Alicia Vikanders rolle i «Tulip Fever» er temmelig forskjellig fra Lara Croft. Foto: NTB scanpix
KOSTYMEDRAMA: Alicia Vikanders rolle i «Tulip Fever» er temmelig forskjellig fra Lara Croft. Foto: NTB scanpix Vis mer

Blant de andre skuespillerne i filmen er Dominic West, Daniel Wu og Walton Giggins.

Den første offisielle filmplakaten for «Tomb Raider» fikk mye oppmerksomhet fordi Vikanders hals var forlenget i Photoshop.

Til Vanity Fair har Vikander sagt at hun ser Lara Croft som en rollemodell for mange unge kvinner.

- Hun prøver å finne sin plass i verden og forbinde framtiden med fortiden. Hun har dessuten en fantastisk miks av egenskaper – tøff, smart, sårbar, pluss at hun «kick ass».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer