Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Første-laget

Det var førsterekka som spilte på NRK-laget lørdag - med prinsesse- og kongeintervjuer ved Tande-P. og Momarked-show med Petter Nome og gjesteopptreden av Otto Jespersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det første var en ukebladreportasje, det andre et dyktig produsert breddeshow.

Men først måtte vi som vanlig komme igjennom Lotto-trekningen. Den legger stadig på seg med flere reportasjer og nye spill, og Lotto på lørdag er nå halve lengden av en vanlig Dagsrevy, med unntak av sporten.

Det er selvsagt pussig at vi bare får reportasje fra vinnerne, og aldri et intervju med en av dem som har oppdaget at de har kastet bort usedvanlig mye penger på Lotto gjennom tidene. Det kan selvsagt skyldes at NRK utrolig nok har overlatt hele reportasje-, redigerings- og produksjonsansvaret til Norsk Tipping. Resultatet er dyktig produserte reklamer for gambling i beste sendetid. Nesten synd leverandørene av enarmede banditter ikke får lov å lage en tilsvarende reklamesending hver uke, sånn for balansens skyld. Jo mer Lotto-programmene breier seg, jo pinligere bør de være for NRK.

Prinsessen og Tande

Prinsesse Ragnhild fikk til en bursdag i barndommen en hund, men kunne ikke fordra dyr, og solgte bikkja til hovmesteren. Sånn skal det være. Leave it to Jeeves. Det var kanskje den beste historien i Tande-P.s fjernsynsukebladreportasje i anledning prinsesse Ragnhild fru Lorentzens 70-årsdag. Tande-P. hadde fått tilgang til både leilighet og hytte, konge, søstre, prinsesse, mann og barn, og programsjangeren kan vel beskrives som en slags reportasjehyllest til prinsessen som forlot Norge for Brasil for 46 år siden.

Tande-P. demonstrerte at han kunne bukke dypt og holde på formene - prinsesse Ragnhild ble konsekvent tiltalt i tredje person entall. For balansens skyld tok han til seg et formelt vi i voice-overen: «Vi spurte prinsessen om...» Programmet tilfredsstilte kikkeren i meg, om ikke så mye annet. Prinsesse Ragnhild fortalte at hun hver uke hadde mottatt brev fra kong Olav. «Det er et verdifullt materiale,» sa Tande-P. «Ja, det skal brennes,» sa prinsesse Ragnhild. Så da så.

Proff Nome

Momarked-showet til Røde Kors og Petter Nome hadde som mål å få flere visitorer til norske fengsler, og klarte det. Nome er proff, Jespersen ble litt omstendelig, med det var en effektiv produksjon, med driv og framdrift. Så får vi leve med at å invitere Engelbert Humperdinck til å synge i år 2000 må regnes som et veldedig innslag i seg selv.