TIL FJERNSYNET: Skuespiller Jim Broadbent går til fjernsynet for storserien «Game of Thrones». Foto: Dan Wooller/REX/NTB Scanpix
TIL FJERNSYNET: Skuespiller Jim Broadbent går til fjernsynet for storserien «Game of Thrones». Foto: Dan Wooller/REX/NTB ScanpixVis mer

Første nye «Game of Thrones»-skuespiller klar

Dette vet vi om den kommende sesongen.

(Dagbladet): Forberedelsene til syvende og nest siste sesong av HBOs løpende storsuksess «Game of Thrones» er i gang, og nå bekreftes det at skuespiller Jim Broadbent (67) er klar for en rolle i den nye sesongen. Det melder Entertainment Weekly.

Britiske Broadbent vant Oscar for beste birolle i filmen «Iris» fra 2001, og er blant annet kjent fra Harry Potter-filmene der han fyller rollen som professor Horace Slughorn.

Skuespillerveteranen spiller også sentrale roller i filmer som «Another Year», «Cloud Atlas», «Gangs of New York» og filmene om Bridget Jones.

Det er ikke kjent hvilken rolle Broadbent skal fylle i «Game of Thrones», og det er i det hele tatt svært lite som er bekreftet om den kommende sesongen, bortsett fra små drypp fra skuespillere og andre involverte:

Det er bekreftet at syvende sesong skal bestå av bare syv episoder. Alle andre sesonger har hittil vært på ti episoder.

Det er også på det rene at den kommende sesongen ikke blir å se før utpå sommeren 2017, siden innspillingen forsinkes av ønsket om flere vinterlandskap. Det har tross alt blitt vinter i fantasikongedømmet Westeros.

Hollywood Reporter melder at syvende sesong skal spilles inn i Nord-Irland, Spania og Island, som flere av de foregående sesongene.

Skuespiller Maisie Williams, som spiller Arya Stark i tv-serien, har nylig bedyret at «det blir umulig å forberede seg på dette» etter å ha lest manus for den kommende sesongen.