Første runde i leksikonkampen til Wikipedia

Hvor er lenkene, Store Norske?

NYTT OG GRATIS: Store Norske Leksikon ble idag lansert i ny, gratis nettutgave der brukerne også kan bidra. Statsministeren har for anledningen skrevet om vaksinering. Men med sine svakheter er Wikipedia fremedeles det beste klart nettleksikonet, mener DB.nos anmelder.
NYTT OG GRATIS: Store Norske Leksikon ble idag lansert i ny, gratis nettutgave der brukerne også kan bidra. Statsministeren har for anledningen skrevet om vaksinering. Men med sine svakheter er Wikipedia fremedeles det beste klart nettleksikonet, mener DB.nos anmelder. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag ble den nye utgaven av «nasjonalleksikonet» Store Norske Leksikon lansert.

Slipper nettbrukerne nesten helt inn, skrev jeg da planene for en relansering i ny, gratis og annonsefinansiert nettutgave med delvis brukerskapt innhold ble annonsert i fjor.

Planene var et helt nødvendig svar på tre utfordringer: Papirleksikonets langsomme død, det brukerskapte nettleksikonet Wikipedias enorme suksess,  og Store Norskes mislykkede forsøk på å ta betalt for innholdet sitt på nett.

SVARET KOMMER i form av en slags hybridmodell. Oppslagsverket skal fortsatt styres av en sentral redaksjon og håndplukkede fagredaktører, men brukerne kan foreslå endringer i de autoriserte artiklene, og selv skrive nye artikler på emner som mangler. Av brukerskrevne artikler på nye emner er det kun de som får «godkjentstempel» av fagredaktøren som kommer inn i den indre sirkel og havner «over streken» i et søkeresultat. Alt er synlig, men noe mer enn annet. Brukere som bidrar får også sin egen profilside, i likhet med fagredaktørene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer