Første smakebit fra den nye «Game of Thrones»-sesongen. Er Daenerys i trøbbel?

Trailer sluppet i dag.

(Dagbladet): Premieredatoen på sesong fem av «Game of Thrones» nærmer seg, og i dag slapp kabelkanalen HBO den første traileren.

Der kan man se at tingenes tilstand i Westeros ikke på noen måte virker å bli mindre konfliktfyllt enn i de foregående sesongene.

Gamle kjenninger Tyrion har en ny tilværelse i vente på flukt fra en hevngjerrig Cersei og Arya Stark leter etter en måte å hevne sin familie. Dragene til Daenerys fortsetter å vokse, men også hun, som vi kan se fra traileren, møter motstand.

Alt mens det overordnede mantraet fortsatt klinger i bakgrunnen. Vinteren er fortsatt på vei.

Sesongen består av ti episoder og baserer seg på den fjerde og femte boka i «A Song of Ice and Fire»-bokserien. Skuespillere som Peter Dinklage, Lena Headey, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau og Kit Harington, samt Kristofer Hivju, gjentar rollene som de har hatt tidligere.

Nye karakterer I tillegg kan man stifte bekjentskap med noen nye skuespillere, i form av Nell Williams, som spiller Cersei Lannister som ung, newzealandske Keisha Castle-Hughes som Obara Sand, Prins Oberyns uekte datter, og Jonathan Pryce, som har fått rollen som den religiøse lederen «Høyspurven».

Første episode fra sesong fem av den populære og prisbelønte tv-serien sendes i USA den 12. april, mens den er å se på streamingtjenesten HBO Nordic her hjemme dagen etterpå.

Les om fem detaljer du neppe visste om «Game of Thrones»

Les også at skuespillerinna Amanda Peet ertet på seg «Game og Thrones»-fans da hun gjestet talkshowet «Conan». Peet er for øvrig gift med en av serieskaperne, David Benioff.