Første tango i Paris

PARIS (Dagbladet): Versnica Alvarenga og Pablo Inza tar noen feiende tangotrinn langs Seinen i Paris, til tonene fra Per Arne Glorvigens bandonion. Onsdag er det premiere på deres felles forestilling «TangoTanko!» i Oslo.

- Tangoen kjenner ingen grenser, sier Inza, iført mørk dress med tilbakegredd mørk tangosleik. I hvert fall ikke i denne originale tangoforestillingen som har premiere på Victoria Scene West 9. juni. «Tanko»ene har modnet langsomt hos Glorvigen (36), mer og mer anerkjent bandonionspiller som blant annet har holdt konserter med fiolinmesteren Gidon Kremer.

Dovre-røtter

Glorvigen er bosatt i Paris, men har dype røtter fra Dovre. Dette kommer fram i tekstene han har skrevet og skal lese mellom tangonumrene.

- Det handler om kontraster mellom fjellbygda i Norge og storbyen ved Rio de la Plata, der tangoen ble født, sier Glorvigen, iført lusekofte i varmen.

Tango for 3 er også med. Glorvigen lover flere overraskelser, noen med seriøst innhold. Han kommer blant annet til å ta opp militærdiktaturet. Men først og fremst blir det tango.

2000-tango

- Det er mye nostalgi i tango. Jeg tror ikke det er tilfeldig at interessen er så stor nå fram mot år 2000. Kanskje det er psykologisk, sier Glorvigen, som i sommer skal spille med Orchestre de Paris, i Juri Bachmets festival på Elba og med Det Norske Kammerorkester og gitaristen Göran Söllscher.