Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Første Wii gikk til en ekte Nintendo-fan

Nintendos nye spillmaskin lansert i USA i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ved midnatt ble den første av Nintendos nye spillkonsoll Wii solgt i New York - og den gikk til en Nintendo-fan av det harde slaget.

Isaiah Triforce Johnson hadde sikret seg den første plassen i køen utenfor Toys\'R\'Us på Time Square i New York, og kunne dermed kjøpe en Wii direkte fra Nintendos amerikanske sjef, Reggie Fils-Aime.

Ekte fan

Og det er ikke tvil om at maskinen gikk til rett mann: Johnson møtte ifølge AP opp ikledt Nintendos Powerglove, en hanske-kontroll som ble lansert uten særlig suksess på slutten av 80-tallet. Og oppmerksomme lesere vil allerede ha lagt merke til mellomnavnet til Johnson - hentet fra «Zelda»-spillene.

På tross av at mange mennesker møtte opp for å få kjøpt en Wii på lanseringsdatoen, gikk det langt roligere for seg enn fredagens PlayStation 3-lansering i USA.

Grunnen til dette er mest av alt at Nintendo har langt flere maskiner tilgjengelig fra første dag. Det var bare et par-tre hundre tusen PS3-maskiner til salgs på fredag, mens det trolig er så mange som fire millioner Wii tilgjengelig.

- Blir utsolgt

Likevel tror Nintendo ifølge AP at maskinene raskt vil bli utsolgt, noe de allerede er i de fleste store butikker.

EKTE FAN FØRST UTE: Isaiah Triforce Johnson viser frem hans nykjøpte Wii, etter at han var den første som fikk kjøpt den ved Nintendo-lanseringen i USA i natt. Maskinen fikk han kjøpt direkte fra den amerikanske Nintendo-presidenten Reggie Fils-Aime. Foto: SCANPIX
EKTE FAN FØRST UTE: Isaiah Triforce Johnson viser frem hans nykjøpte Wii, etter at han var den første som fikk kjøpt den ved Nintendo-lanseringen i USA i natt. Maskinen fikk han kjøpt direkte fra den amerikanske Nintendo-presidenten Reggie Fils-Aime. Foto: SCANPIX Vis mer

Wii er den tredje og siste «neste-generasjons» spillkonsoll som nå er lansert, etter at Xbox 360 har vært ute et års tid, og PlayStation 3 nå er ute i Japan og USA.

Det er imidlertid stor forskjell på Wii og de to andre maskinene. Xbox 360 og PlayStation 3 kan tilby høyoppløselig grafikk og tung datakraft, mens Nintendo satser mer på en alternativ og innovativ spillbarhet fremfor HD-grafikk.


Ny måte å styre på

Med en spesiell fjernkontroll-aktig kontroller kan du styre spillene ved å fysisk etterape det du vil gjøre i spillet - noe du kan se eksempler på i videoen her i saken.

Det er ikke mer enn et par uker til maskinen lanseres her hjemme i Norge, den 8. desember. Da vil maskinen koste rundt 2500-2600 kroner, noe som er vesentlig høyere enn den amerikanske prisen på 250 dollar (rundt 1600 kroner).

Du kan se mange flere spillvideoer fra Wii-spill på Dagbladet TV - blant annet en ny «Metroid»-trailer!

NY KONTROLLER: Det er måten du spiller på som skiller Nintendos nye konsoll Wii fra konkurrentene Xbox 360 og PlayStation 3.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!