Førstedama

Missy Elliott er et forbilde for oss alle. Spesielt for menn.

I hip hop-scenens gamle dager var det ikke så mange kvinnelige rappere å velge mellom. MC Lyte, Queen Latifah og en håndfull andre viste at også damene kunne være tøffe i kjeften, uten at vi ble helt overbevist.

For damens del var det noe som manglet, for gutta var liksom alltid hakket røffere. Slik er det ikke lenger.

Kuleste På Jorda

På sitt fjerde album stadfester bare Missy Elliot sin status som Den Kuleste Personen På Jorda.

Hun er nå tynnere og vakrere enn noensinne, og ser så gispframkallende tøff ut på coveret at hun får alle konkurrentene til å framstå som, vel, litt treige.

Missys imponerende klesmiks av hip hop-scenens gamle og nyere stilarter overfører hun også til sitt fjerde album «Under Construction». Her blander superprodusent Timbaland klassiske gamleskole-samples med sine nyeste triks, og albumet kan tidvis oppleves som en hyllest til hvordan det var før.

«Let's just have fun ... it's hip hop!», oppfordrer Missy etter å ha nevnt en rad old school -helter. Et poeng hun følger opp i «Back In The Day» , hvor Jay-Z dukker opp: What happened to those good old days, when hip hop was so much fun?

Kunne ikke sagt det bedre selv.

Seksuelt ærlig

Missy er kulere og flinkere enn sine mannlige kolleger innen den amerikanske elitedivisjonen av rappere. Ikke minst på tekstsiden: Missy er så seksuelt ærlig at man nesten rødmer.

Det er ikke like mye vilt effektmakeri på «Under Construction» som på forrige album, men det gjør ingenting. Missy og Timbaland leverer igjen et helsolid album med kremhiphop.

FORBILDET: Gispframkallende Missy Elliott får konkurrentene til å framstå som litt treige, mener vår anmelder.