Førsteklasses thriller

Psykologisk thriller om en kvinne som leter etter sin forsvunne søster.

KRIMFORFATTER: Torkil Damhaug er en av de norske krimforfatterne med sterke litterære kvaliteter, mener Dagbladets anmelder. Foto: LARS EIVIND BONES
KRIMFORFATTER: Torkil Damhaug er en av de norske krimforfatterne med sterke litterære kvaliteter, mener Dagbladets anmelder. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Ukas bokanmeldelser

BOK: Den første norske kriminalromanen i 2009 gir dette året en virkelig spennende start.

Torkil Damhaugs «Døden ved vann» er en sterk og uhyggelig historie om etterspillet til et overgrep som fant sted mange år tidligere.

Torkil Damhaug har fått mer og mer oppmerksomhet for de psykologiske krimromanene sine, og med den forrige, «Se meg, Medusa», var han virkelig i ferd med å bevege seg inn på området til de mer etablerte navnene. Med «Døden ved vann» burde han helt klart stige over terskelen og inn på bestselgerlistene, for dette er en svært godt skrevet, uttenkt og gjennomført roman.

Bekymrings- melding De første femti sidene er som hentet ut av en bekymringsmelding til barnevernet. En klassisk, norsk katastrofeferie med full mor og full stefar, og en tolv år gammel storebror som må ta seg av to mindre søsken selv om han ikke vil. Storebroren heter Jo, og oppholdet på Kreta blir spesielt innholdsrikt for ham —på den negative måten. Denne åpningssekvensen understreker også at hyggenivået i «Døden ved vann» er lavt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.