Førsteofrene

Pappas slemme piker: Hva kan privatlivets fred brukes til?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET HVITE HUS

er som kjent ingen søndagsskole. Boligen til den amerikanske presidenten i Washington D.C. er heller ingen velegnet barnehage, skal vi tro rapportene fra og om dem som, ganske uforskyldt, er vokst opp der. Riktignok vakte det begeistring da bildene av lille John-John, lekende under pappa Kennedys skrivebord i Det ovale rom, ble publisert verden rundt. Se, en president som også er barnevakt! Ikke fullt så artige var ryktene om at Amy Carter brukte bankettsalen for statsmiddager til rulleskøytebane, og at parkettrestaurering kostet skattebetalerne uforholdsmessig mye. På den annen side hevdet president Carter å ha profesjonell nytte av sin lille datter; han spurte alltid Amy til råds før enhver avgjørelse.

DAGENS DØTRE

er ikke like nyttige. Det har vi forstått fra spredte nyheter om arrestasjoner og domfellelser av Bush-tvillingene for alkoholkonsum som mindreårige. Denne uka utkommer en spesiell biografi i USA: «The Perfect Wife: The Life and Choices of Laura Bush» av Washington Post-journalisten Ann Gerhart. Avisa trykte i forrige uke et utdrag, «Laura's Girls», med følgende innledning: «Mrs. Bush ba om respekt for privatlivets fred for sine tvillinger. De hadde sine egne forestillinger om hva de skulle bruke den til.» I pressesammenheng representerer dette utdraget et brudd på den stilltiende overenskomsten om å la presidentbarn få vokse opp utenfor rampelyset. De nå 22-årige tvillingene Jenna og Barbara Bush blir her portrettert i all sin bortskjemte uforskammethet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer