Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Forstørr din penis!

Spam er ikke som den en gang var.

Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det meste av spammen jeg får handler om muligheten til å tjene mer penger med en gang, kjøpe tvilsomme medikamenter, finne sexy hotte kvinner i mitt lokalmiljø. Kjedelige greier. Bortsett fra noen få fantastiske tilfeller.

Jeg mottok i innboksen for lenge siden en trist historie om en nigeriansk astronaut som satt fast på den internasjonale romstasjonen siden Sovjet-tida og som hadde opparbeidet seg etterlønn, en stor pott jeg ville få en del av om jeg bare bidro til å leie ei romferje til å hente denne uheldige astronauten hjem fra sitt verdensromeksil som følge av storpolitikk.

Den etterlatte kona forsikret meg om at jeg bare trengte å gi henne noen bankdetaljer. Historien var så god at jeg nesten ga «henne» noen kroner.

Det er langt mellom sånne åpenbaringer av noen røverhistorier nå. En rask titt gjennom spaminnboksen viser et glissent landskap. Et par mailer som utgir seg for å være en bank jeg ikke har konto i, på google-oversatt dansk fra en e-postadresse i Litauen. 20 lottogevinster. Et arveoppgjør. Et par damer på sjekker?n som visstnok har sett bildet mitt på Facebook. Og en mann som hevder han er amerikansk soldat i Afghanistan. Om han er det har Onkel Sam senket standarden noe veldig, om ortografien er noe å gå etter.

Ingen vil selge meg penisforlengere lenger en gang. Hva har skjedd? Hvor ble det av livsgleden og stoltheten i håndverket?

Svaret kom i en slags meta-spam. Den tilbød å selge e-postadresser til spambruk. 600 dollar kostet det, for 156 millioner e-postadresser i Europa. Med den prisen og mengden trenger man ikke lenger å være noen flink svindler som lurer en av hundre trill rundt. Det eneste du trenger er å vite at lettlurthet er en bellkurve som det meste annet.

At spammen er blitt dårlig bare hjelper dem. Det er en slags første test. Utsiling av de skeptiske. Om du går på den her, så går du antagelig på hele pakka.

Men tenk. Tenk om det var sant. Tenk om det faktisk skjedde med deg. Den nigerianske prinsessa og halve euromillion-gevinsten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!