Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Grammy Awards 2017:

Forsvarer Adele etter prisbråket: - Beyoncé er fin å se på, men hun er ingen artist

Carlos Santana med en utstrakt hånd.

BLE SLÅTT: Selv om Beyoncè var storfavoritt blant fansen i forkant av årets Grammy Awards, ble hun slått av den britiske artisten Adèle i hele fire kategorier. Det mener Carlos Santana at hun fortjente. Foto: NTB Scanpix.
BLE SLÅTT: Selv om Beyoncè var storfavoritt blant fansen i forkant av årets Grammy Awards, ble hun slått av den britiske artisten Adèle i hele fire kategorier. Det mener Carlos Santana at hun fortjente. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): På søndag var det klart for den 59. «Grammy»-prisutdelingen i Los Angeles i California. En kveld som er til for å hedre fremragende prestasjoner i den engelskspråklige musikkverden.

I tradisjon tro er denne utdelingen ofte preget av både glitter, glamour og flotte antrekk. I tillegg til en god dose skandaler, da. I år var heller intet unntak, og en rekke internasjonale artister sto klare for å skinne fra sin beste side.

Den store «snakkisen» og fansens favoritt før utdelingen var artisten Beyoncé, som var forventet å vinne den gjeve prisen «Årets album».

Da superstjerna entret scenen under showet med en glitrende kjole og babykule på magen, ble hun møtt av et jublende og høylytt publikum.

- Adele vant fordi hun kan synge

Men til tross for Beyonce's heiende fanskare, måtte hun se seg slått av britiske Adele. Hun stakk av gårde med hele fem priser og ble dermed nattens store vinner.

ÅRETS ALBUM: Adele vant Grammy for årets album. I takketalen hyllet hun Beyonce. Video: CNN Vis mer

Et resultat artisten Carlos Santana var helt enig i.

- Jeg mener Adele vant fordi hun kan å synge. Beyoncé er vakker å se på, men hun er ingen artist, sier Santana til AAP, og utdyper:

- Hun er mer den «modelltypen». Hun opptrer for å vise fram en fin kjole, og er dermed ikke en sanger.

Santana understreker også overfor den australske avisa at han mener Adele hverken trenger dansere eller andre rekvisitter på scenen for å imponere.

- Hun trengte bare å stå der og synge, derfor vant hun.

Fans raste

Beyonce's fans var derimot lite fornøyd med kåringa, og kritiserte Adele da de mente albumet «Lemonade» burde ha vunnet prisen for «Årets album» på grunn av det politiske og personlige innholdet i låtene.

Til og med Adele selv mente at det burde vært «Queen B» som stakk av med seieren istedenfor henne.

- Jeg kan umulig akseptere denne prisen. Jeg er veldig ydmyk og takknemlig, men det er Beyoncé som er den store stjerna for meg. Albumet «Lemonade» er så vakkert og monumentalt, og jeg håper hun skjønner at vi setter stor pris på den nye siden hun viste av seg selv i dette albumet, sa Adele under sin egen takketale. Det skriver The Wrap.

Beyoncé har tidligere vunnet en rekke «grammy»-priser, både som soloartist og med gruppa «Destiny's Child». På søndag var hun nominert i hele ni kategorier, blant annet «Beste solo-opptreden», «Beste musikkvideo», «Årets sang» og «Årets album».

Selv om Beyoncé måtte se seg slått av Adele i hele fire kategorier, gikk hun uansett ikke tomhendt hjem fra utdelingen. Hun gikk rett til topps i kategoriene «Beste musikkvideo» og «Best samtidsalbum i kategorien urban», og presenterte på tampen av kvelden en tale med et politisk budskap.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media