Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sacha Baron Cohen - «Who is America?»

Forsvarer «Borat»-stjerna mot Palin: - Satt aldri i rullestol

Kanalen Showtime slår tilbake.

RUNDLURT: Komiker Sasha Baron Cohen har lurt en rekke politikere i sin nye serie «Who Is America?». I et intervju med CNN forsøker en av de rundlurte politikerne å forsvare hvorfor han leste opp en tekst som oppfordret til å bevæpne barn ned til tre år i kampen mot terror. Video: CNN / Borat / Showtime Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske komikeren Sacha Baron Cohen (46) har latt flere kjente amerikanere få gjennomgå i sin nye serie «Who Is America?», der konseptet går ut på at «Borat»-stjerna, i full forkledning, harselerer med høytstående amerikanske politikere og lobbyister.

I forrige uke kom det for en dag at tidligere guvernør Sarah Palin var en av dem som var blitt rundlurt av Cohen.

I et innlegg på Facebook langet Palin ut mot komikeren: «Du lurte meg, Sacha. Føler du deg bedre nå?», skriver hun i innlegget, der hun også stempler komikeren som «syk og ond».

Palin skriver videre at hun og datteren reiste «over halve landet», der de tilsynelatende ble møtt av en funksjonshemmet krigsveteran med «falsk rullestol og det hele».

Showtime slår tilbake

I en uttalelse publisert mandag denne uka slår TV-kanalen Showtime, som har rettighetene til Cohens komiserie «Who Is America?», nå tilbake mot Palins anklager.

- Den siste uka er det blitt spredt feilinformasjon om karakteren «Billy Wayne Ruddick Jr.», som blir spilt av Sacha Baron Cohen på Showtime-serien «Who Is America?», skal en talsperson for TV-kanalen ha sagt, ifølge nettstedet Variety.

Showtime avviser kategorisk Palins anklager, og nekter for at Cohen noensinne framstilte seg som en funksjonshemmet veteran. At Cohens karakter, «Dr. Ruddick» sitter i et motorisert framkomstmiddel, skal være på grunn av andre årsaker:

- Cohen framstilte seg aldri som en funksjonshemmet veteran, og det kan seere over hele landet som så premieren på søndag bekrefte, sier Showtimes talsmann, og utdyper:

- I søndagens episode, under et intervju med Senator Bernie Sanders, blir Cohen i rollen som «Dr. Ruddick» spurt av senatoren om han er funksjonshemmet. Han sier at det er han ikke, og at han bruker en elektrisk scooter for å spare krefter.

- Sa aldri han var militær

TV-kanalen hevder videre at Cohen aldri skal ha presentert seg som en militærveteran til tidligere guvernør Sarah Palin - verken under planleggingsprosessen eller mens de filmet intervjuet med henne.

- I motsetning til hva hun påstår, satt han aldri i en rullestol. Han brukte aldri noen slags militære effekter, verken i intervjuet med guvernør Palin eller i intervjuet med Senator Sanders, heter det i uttalelsen.

Sacha Baron Cohens karakter, «Dr. Ruddick», har tidligere svart Palin i et eget brev. Her skriver han: «Jeg sa IKKE at jeg var en krigsveteran. Jeg var «in the service» - ikke i militæret, men i United Parcel Service (UPS)».

UPS er en amerikansk pakkeleverandør.

«Ruddick» skriver videre at han bare har kjempet for landet sitt én gang, da han «skjøt en meksikaner som befant seg på eiendommen hans».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!