Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Forsvarer Bush-bildet

Kritikken har haglet mot talkshow-vert Ellen DeGeneres siden hun ble sett på fotballkamp sammen med George W. Bush. Nå svarer hun.

FIKK KRITIKK: Flere reagerer på at talkshowvert Ellen DeGeneres ble fotografert sammen med USAs tidligere president George W. Bush på tribunen under en fotballkamp i forrige uke. Her hilser DeGeneres på en av spillerne til Green Bay Packers. Foto: NTB scanpix
FIKK KRITIKK: Flere reagerer på at talkshowvert Ellen DeGeneres ble fotografert sammen med USAs tidligere president George W. Bush på tribunen under en fotballkamp i forrige uke. Her hilser DeGeneres på en av spillerne til Green Bay Packers. Foto: NTB scanpix Vis mer

Søndag forrige uke spilte fotballaget Dallas Cowboys mot rivalen Green Bay Packers på AT&T Stadium i Arlington, Texas. I de tusen hjem satt amerikanerne benket foran TV-en og så på kampen.

Kamera panorerte over tribunen. Så stanset det ved to tilskuere som spiste snacks, lo og nøt kampen.

Det var talkshow-vert Ellen DeGeneres og USAs tidligere president George W. Bush, og bildet av de to sammen fikk raskt internett til å koke. Dette melder blant annet The Washington Post.

DeGeneres har ledet det populære talkshowet «The Ellen DeGeneres Show» siden 2003.

- Sjokk

Reaksjonene lot ikke vente på seg. «Et søndagssjokk», skrev ESPN-spaltist Clinton Yates på Twitter.

Andre var krassere:

- Hvorfor er Ellen DeGeneres og George W. Bush på fotballkamp sammen? Har hun glemt krigen i Irak, at han var mot homofilt ekteskap, og den generelle inkompetansen? spør førsteamanuensis Adam B. Lerner ved University of London på sin Twitter-side.

LHBT-publikasjoner som The Advocate og Out gikk også hardt ut.

Flere trekker fram Irak-krigen, og det faktum av Bush på et tidspunkt støttet et grunnlovstillegg mot homofilt ekteskap.

- Det føles skuffende, uansvarlig og farlig at en av USAs mest synlige og mektige LHBT-kjendiser er «kompis» med dem som aktivt har forsøkt å skade oss, skriver kommentator Rose Dommu i Out.

Vox-journalist Aaron Rupar la heller ikke bånd på seg:

- Jeg bryr meg ikke om hvor hyggelig George W. Bush er. Han var en av våre verste presidenter, og etterlot seg både landet og verden i en dårlig tilstand. Vi prøver fortsatt å grave oss ut av rotet han var med på å skape. Dette ser ikke bra ut for Ellen DeGeneres, skriver han på Twitter.

- Vi er venner

Nå oppklarer den populære verten situasjonen på sin Twitter-profil. I en fire minutter lang monolog forklarer hun foranledningen til det omstridte bildet, og svarer kritikerne.

Hun forteller at hun og kona, skuespiller Portia de Rossi (kjent fra blant annet «Arrested Development») var invitert av eieren av AT&T Stadium, Jerry Jones.

- I løpet av kampen viste de bilder av meg og Bush som lo sammen. Det gjorde folk sinna. De undret: Hva gjør en homofil Hollywood-liberaler sammen med en konservativ republikansk president?

Så kommer forklaringen.

- George W. Bush og jeg er venner. Faktisk har jeg mange venner som ikke deler mine overbevisninger. Alle er forskjellige, og jeg tror vi har glemt at det er greit, sier hun i klippet, som ble sendt på amerikansk TV tirsdag.

Hun utdyper:

- Bare fordi vi ikke er enige i alt, betyr ikke det at vi ikke kan være venner. Når jeg sier: «vær snille mot hverandre», snakker jeg ikke bare om dem som tenker likt som deg. Jeg mener: Vær snill mot alle.

SJOKK: Programleder Ellen DeGeneres blir svært distrahert når hun ser at en av verdens største filmstjerner sitter i salen under innspillingen av «Ellen DeGeneres Show. Video: Viaplay. Vis mer

Hun avsluttet innslaget med å takke Jerry Jones og familien hans for invitasjonen, og Bush og familien hans for en morsom søndag ettermiddag, før hun la til:

- Forresten, du skylder meg seks dollar for nachos.

Får ros og ris

Bush-familien deler DeGeneres' oppfatning.

- Presidenten og Mrs. Bush hadde stor glede av å tilbringe tid med Ellen og Portia, og de setter pris på Ellens kommentarer om gjensidig respekt. De respekterer også henne, sier Bushs stabssjef Freddy Ford i en kommentar til CNN.

På sosiale medier er det nå flere som roser DeGeneres for budskapet hennes - mens andre fortsatt er kritiske.

Ifølge The Guardian er det ikke første gang DeGeneres får kritikk fra LHBT-miljøet. Mange reagerte da Kevin Hart var gjest på programmet tidligere i år, for å adressere en omstridt Twitter-melding som av flere ble oppfattet som homofob. Kontroversen førte til at Hart trakk seg som Oscar-vert.

Klippet med forklaringen har blitt sett mer enn to millioner ganger på Twitter og Youtube, skriver The Washington Post

Bush gjestet programmet i 2017.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling