«Med Monsen på villspor» på NRK

Forsvarer helikopterbruk

Beslutninga om å hente Gjert Ingebrigtsen med luftambulanse under en episode av «Med Monsen på villspor» skapte reaksjoner. Tirsdag var saken tema i Kringkastingsrådet, der NRK forsvarte helikopterbruken.

KRITIKK: Avgjørelsen om å hente Gjert Ingebrigtsen under en episode av «Med Monsen på villspor» fikk kritikk. Foto: Marius Arnsen / NRK
KRITIKK: Avgjørelsen om å hente Gjert Ingebrigtsen under en episode av «Med Monsen på villspor» fikk kritikk. Foto: Marius Arnsen / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en episode av «Med Monsen på villspor» ble gjest Gjert Ingebrigtsen hentet av luftambulanse etter å ha fått sterke smerter i anklene. Turen i nærheten av Jostedalsbreen førte til vonde ankler, og i kombinasjon med høydeskrekk, ble det stopp for friidrettstreneren. Hendelsen førte til at NRK innså at Ingebrigtsen ikke klarte å fullføre turen. Han ble derfor hentet med luftambulanse.

Tirsdag ble saken tatt opp i Kringkastingsrådet. Der ble avgjørelsen diskutert, og NRK forsvarte avgjørelsen om bruk av luftambulansen.

Klagen rådet mottok var svært kritisk til at luftambulansen ble tilkalt, men klager mente også at det ble omtalt som et lett tilgjengelig alternativ for produksjonen.

- Ingen måte ønskelig

Innholdsprodusent i NRK, Håvard Jensen, redegjorde for avgjørelsen under tirsdagens møte. Han forstår at noen reagerer på at et redningshelikopter hentet Ingebrigtsen ned fra fjellet.

- Det er første gang vi har opplevd noe slikt. Det er på ingen måte ønskelig fra vår side, sier Jensen.

Han la til at de har med et selskap som er ansvarlig for sikkerheten under hele turen, som både er med på planleggingen og underveis i produksjonen. Da det sa stopp for Ingebrigtsen påpekte Jensen at det ikke var fare for liv og helse. Men at om turen skulle fortsatt videre kunne det skapt en farlig situasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer